Κοσμος

Ρωσία: Συνελήφθη ακτιβιστής που «κάρφωσε» τον Πούτιν

Τι έγραφε το πανό του που τον οδήγησε στη σύλληψη - Η παλιά δήλωση Πούτιν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Συνελήφθη ακτιβιστής που «κάρφωσε» τον Πούτιν
Ο ακτιβιστής που συνελήφθη στην Αγία Πετρούπολη © Twitter

Ρωσία: Η αστυνομία συνέλαβε ακτιβιστή για πανό που έγραφε την παλιά δήλωση του Πούτιν: «Εάν είσαι πρόεδρος επτά χρόνια, μπορεί να τρελαθείς».

Στην Αγία Πετρούπολη η αστυνομία συνέλαβε τον ακτιβιστή Αντρέι Ολιβιέρι ο οποίος σε ατομική διαμαρτυρία, κρατούσε πανό με δήλωση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε ο ιστότοπος OVD-Info, επικαλούμενος την σύζυγό του ακτιβιστή.

Ο Ολιβιέρι έκανε ατομική διαμαρτυρία στις 21 Ιουνίου λέξω από την στάση του μετρό «Άφτοβο». Στο πανό έγραφε «Εάν είσαι πρόεδρος επτά χρόνια , μπορεί να τρελαθείς», δήλωση που είχε κάνει ο Ρώσος πρόεδρος το 2004.

Ο ακτιβιστής οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος αφού του έγινε αναφορά ότι παραβίασε τους «περιορισμούς λόγω κορωνοϊού».

Τον Φεβρουάριο του 2004 σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Πούτιν με τους πληρεξούσιους του, είχε ταχθεί κατά της αύξησης της προεδρικής θητείας στα επτά χρόνια.

«Αυτά όμως είναι παρά πολλά. Θα μπορούσαν να είναι και πέντε, στρογγυλός αριθμός, αλλά τα επτά είναι πολλά. Εάν δουλεύεις επτά χρόνια με όλες σου τις δυνάμεις , μπορεί να τρελαθείς», είχε δηλώσει τότε ο Ρώσος πρόεδρος.

Στις 13 Ιουνίου αστυνομικοί συνέλαβαν τον Αντρέι Ολιβιέρι, ο οποίος έκανε ατομική διαμαρτυρία ενάντια στην διηνεκή εξουσία. Ο Ολιβιέρι στέκονταν στην είσοδο της στάση του μετρό «Παρκ Πομπιέντι» κρατώντας ένα πανό που έγραφε: « Το πιο φοβερό για έναν πολιτικό είναι να αγκιστρώνεται στην καρέκλα του με χέρια και με δόντια-Β.Β.Πούτιν». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ