- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αποζημίωση 1 δισ. δολαρίων ζητούν η Σιμόν Μπάιλς και άλλα θύματα βιασμού από το FBI
Για την υπόθεση του βιαστή Λάρι Νασάρ
Η Σιμόν Μπάιλς και δεκάδες άλλες γυναίκες, θύματα του Λάρι Νασάρ, διεκδικούν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από το FBI.
Η Σιμόν Μπάιλς και δεκάδες άλλες γυναίκες, θύματα του Λάρι Νασάρ, διεκδικούν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από το FBI. Οι μυστικές υπηρεσίες απέτυχαν να σταματήσουν τη δράση του αθλίατρου όταν έλαβαν για πρώτη φορά καταγγελίες εναντίον του.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Guardian», πράκτορες του FBI γνώριζαν από το 2015 ότι ο Λάρι Νασάρ είχε κατηγορηθεί για επιθέσεις σε αθλήτριες της γυμναστικής. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να δράσουν αφήνοντάς τον να συνεχίζει τις εγκληματικές ενέργειες.
«Είναι καιρός το FBI να λογοδοτήσει», είπε η Μάγκι Νίκολς, πρωταθλήτρια γυμναστικής στην Οκλαχόμα.
Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, το FBI θα πρέπει να απαντήσει μέσα σε έξι μήνες στις αναφορές περί αδικοπραξίας. Ανάλογα με την απάντηση, θα μπορούσαν να κατατεθούν ακόμη και μηνύσεις.
Ανάμεσα στις 90 περίπου ενάγουσες είναι οι Σιμόν Μπάιλς, Άλι Ράισμαν και ΜακΚέιλα Μαρόνεϊ, όλες τους με χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, όμως αναφέρει η δικηγορική εταιρεία Manly Stewart & Finaldi με έδρα την Καλιφόρνια.
Δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι τον περασμένο Ιούλιο ο Γενικός Επιθεωρητής του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης είχε καταγγείλει πως παρά τις αρχικές κατηγορίες σε βάρος του γιατρού της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, το FBΙ στην Ιντιανάπολις δεν ενεργοποιήθηκε άμεσα, με αποτέλεσμα ο Νασάρ να συνεχίσει τους βιασμούς και τις σεξουαλικές επιθέσεις. Σύμφωνα με την έρευνα, αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία υπήρχαν ήδη από το 2015, ωστόσο το τοπικό γραφείο του FBI καθυστέρησε να αναλάβει πρωτοβουλίες για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τους 8 μήνες.
Δεν έλειψαν, μάλιστα, και οι περιπτώσεις δύο αξιωματούχων του FBI που έδωσαν ψευδείς καταθέσεις, σε μια προσπάθεια να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να καλύψουν τα τεράστια λάθη που έκαναν.
Σιμόν Μπάιλς: Είχε μηνύσει και την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ για σεξουαλική κακοποίηση
Το 2018 η σπουδαιότερη αθλήτρια γυμναστικής στον κόσμο, η Σιμόν Μπάιλς, είχε καταγγείλει δημόσια σεξουαλική κακοποίηση από τον γιατρό της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ Λάρι Νασάρ.
Η Μπάιλς, η οποία είναι κάτοχος τεσσάρων χρυσών μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 19 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, πάντα στην ενόργανη, δεν ήταν η μόνη αθλήτρια που είχε καταγγείλει την επίθεση.
Ο γιατρός οδηγήθηκε σε δίκη και ομολόγησε την σεξουαλική κακοποίηση σε επτά γυμνάστριες ενώ κατηγορήθηκε και για κατοχή πορνογραφικού υλικού με παιδιά. Ο γιατρός καταδικάστηκε σε 230 χρόνια φυλάκισης, αλλά κανείς από αυτούς που τον κάλυπταν δεν τιμωρήθηκε.
Η ομοσπονδία γυμναστικής των ΗΠΑ αλλά και η Ολυμπιακή Επιτροπή οι οποίες και καταγγέλθηκαν από τις γυμνάστριες ζήτησε να αποσυρθούν οι κατηγορίες εις βάρος τους προτείνοντας συμβιβασμό έναντι 215 εκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος όμως δεν έγινε αποδεκτός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.