- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Για «παράλογο φόβο» έναντι της Ρωσίας κατηγορεί την Δύση ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ.
Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγορεί την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για «παράλογο φόβο» έναντι της Ρωσίας σε συνέντευξή που δημοσιεύεται σήμερα από το πρακτορείο Interfax Ukraine.
Ο Ποντολιάκ, μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν με την Μόσχα, δηλώνει ότι οι πολιτικές ελίτ της Δύσης «θέλουν την επιστροφή στην προπολεμική περίοδο και δεν θέλουν να επιλύσουν προβλήματα».
Πρόσθεσε δε ότι οι οικονομικές προτεραιότητες έχουν κυριαρχήσει στην διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Ουκρανία: Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ με «απευθείας σύγκρουση»
Την ίδια ώρα πάντως, η Μόσχα αξιολογεί «εξαιρετικά αρνητικά» το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, στο οποίο περιλαμβάνονται προηγμένοι εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών HIMARS, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο RΙΑ
Όπως ανέφερε ο ίδιος, οποιεσδήποτε αποστολές όπλων στην Ουκρανία «αυξάνουν τον κίνδυνο μιας απευθείας αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ».
«Η Ουκρανία δεν έχει καμία πρόθεση να επιτεθεί στη Ρωσία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο αμερικανικό κανάλι Newsmax, σχολιάζοντας την αποστολή από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία προηγμένων εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών.
«Δεν μας ενδιαφέρει η Ρωσική Ομοσπονδία. Δεν πολεμάμε στην επικράτειά τους, όπως κάνουν αυτοί σε εμάς», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Παράλληλα, δήλωσε ότι η Ουκρανία χάνει περίπου 100 στρατιώτες κάθε μέρα του πολέμου. Η πιο «δύσκολη κατάσταση» αυτή τη στιγμή είναι στα ανατολικά της χώρας, ειδικά στο Σεβεροντονέτσκ και το Λισιχάνσκ.
Ουκρανία: Ποιοι είναι οι εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών που θα στείλουν οι ΗΠΑ
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανήγγειλε χθες την προσεχή αποστολή εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών στον στρατό της Ουκρανίας, όμως το κατά πόσον μπορούν αληθινά να αλλάξουν τα δεδομένα στα πεδία των μαχών εν μέσω της προέλασης των ρωσικών δυνάμεων δεν είναι τόσο βέβαιο.
Η ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και όπως διευκρίνισε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου πρόκειται για HIMARS, αυτοκινούμενους εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών, προσαρμοσμένους σε ελαφριά τεθωρακισμένα.
Η απόφαση έρχεται περισσότερο από τρεις μήνες μετά την εισβολή των δυνάμεων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, με τη σύγκρουση να μετατρέπεται πλέον σε μια από πόλη σε πόλη επέλαση των Ρώσων που έχουν στόχο να εδραιώσουν εδάφη στα ανατολικά αντί να καταλάβουν ολόκληρη τη χώρα. Αυτή η αλλαγή στους στρατηγικούς στόχους έχει αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής του πολέμου, με τους βομβαρδισμούς μεγαλύτερου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένου του πυροβολικού να αποτελούν όλο και περισσότερο μέρος των μαχών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Μαζική αεροπορική επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με 100 βόμβες σε υπόγειο συγκρότημα στην Τεχεράνη
Μνημειώδες σκηνικό για μπαλέτο του 1939 στη Νέα Υόρκη δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον Θεό να χαρίσει στον πρόεδρο Τραμπ σοφία, ευλογία και καθοδήγηση
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.