Κοσμος

Φυσικό αέριο: Η Ρωσία έκλεισε τη στρόφιγγα και στην Ολλανδία

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα αναφέρουν οι Ολλανδοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φυσικό αέριο: Η Ρωσία κλείνει τη στρόφιγγα στην Ολλανδία
Φυσικό αέριο © EPA Pool

Η ολλανδική εταιρεία GasTerra γνωστοποίησε ότι από τις 31 Μαΐου θα σταματήσει να προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Gazprom.

Η Gazprom ανακοίνωσε και επίσημα ότι έχει διακόψει τις ροές φυσικού αερίου προς την Ολλανδία, όπως είχε προαναγγείλει από χθες η ολλανδική εταιρεία GasTerra.

Όπως αναφέρει η Gazprom, oι Ολλανδοί δεν πλήρωσαν για τις προμήθειες αερίου που είχαν παραδοθεί τον Απρίλιο μέσω πληρωμών σε ρούβλια, όπως έχει θεσπίσει η Μόσχα

Η εταιρεία ανήκει κατά 50% στο ολλανδικό κράτος, ενώ από 25% κατέχουν Shell και Exxon.

Η GasTerra, η οποία προμηθεύεται και εμπορεύεται φυσικό αέριο για λογαριασμό της ολλανδικής κυβέρνησης, είχε αναφέρει χθες ότι έχει συνάψει συμβάσεις με εναλλακτικούς παρόχους για να καλύψει τα 2 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που επρόκειτο να παραλάβει από τη Ρωσία έως τον Οκτώβριο.

«Αυτή η απόφαση δεν θα έχει συνέπειες στις φυσικές παραδόσεις αερίου στα ολλανδικά νοικοκυριά», είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ολλανδός υπουργός Ενέργειας, Ρομπ Τζέτεν. «Κατανοούμε την απόφαση της GasTerra να μην συμφωνήσει με τους μονομερώς επιβληθέντες όρους πληρωμής της Gazprom», πρόσθεσε. 

H Ολλανδία έγινε έτσι μια ακόμα χώρα της ΕΕ στην οποία η Ρωσία Πολωνία κλείνει την κάνουλα του φυσικού αερίου. Είχαν προηγηθεί η Πολωνία, η Φινλανδία και η Βουλγαρία. Ειδικότερα, η ρωσική Gazprom ενημέρωσε τη βουλγαρική κρατική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Bulgargaz για τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από αύριο Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας. Στη δε Φινλαδία η παροχή φυσικού αερίου σταμάτησε στα μέσα του τρέχοντος μήνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

=

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ