- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα ρωσικά συμβόλαια με μισθοφόρους από τη Συρία
Η διαδρομή μέχρι το ουκρανικό μέτωπο και το πέρασμα από τη Λιβύη
Πόλεμος στην Ουκρανία: H Ρωσία κλείνει συμβόλαια με μισθοφόρους από τη Συρία, οι οποίοι είναι έμπειροι στον ανταρτοπόλεμο και σε πολιορκία πόλεων.
Στη μεταφορά Σύρων μισθοφόρων από τη Ρωσία στην Ουκρανία αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Libération. Είχε προηγηθεί η δημοσίευση μιας έκθεσης της ΜΚΟ Syrians for Truth and Justice (STJ), σύμφωνα με την οποία, ορισμένοι από τους μισθοφόρους μεταφέρθηκαν από τη Λιβύη, ενώ περίπου 40.000 έχουν υπογράψει συμβόλαια και περιμένουν να μεταβούν στο ουκρανικό μέτωπο.
Όπως σημειώνεται, η στρατολόγηση επιβλέπεται και επικυρώνεται από τις συριακές υπηρεσίες ασφαλείας, τη διαβόητη ομάδα Βάγκνερ και την πολιτοφυλακή Αλ Σαγιάντ, που χρηματοδοτείται από έναν επιχειρηματία με στενούς δεσμούς με τη Ρωσία.
«Οι ηγέτες της ρωσικής πολιτοφυλακής έρχονται απευθείας για να επιβλέπουν τη στρατολόγηση σε ορισμένες πόλεις της Συρίας, όπως η Σουέιντα ή η Δαμασκός. Δεν υπάρχει μόνο η ομάδα Βάγκνερ, αν και είναι η πιο γνωστή, αλλά αρκετές πολιτοφυλακές που συνδέονται με τους Ρώσους, που συνεργάζονται με τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας» εξηγεί ο διευθυντής του STJ.
Γιατί η Ρωσία επιστρατεύει μισθοφόρους από τη Συρία
Σύμφωνα με το γαλλικό δημοσίευμα, οι Σύροι μισθοφόροι προσφέρουν ένα διπλό πλεονέκτημα στη Ρωσία. Ειδικότερα:
- Της επιτρέπουν να αποφύγει τις απώλειες στις τάξεις του στρατού της (οι οποίες είναι πολύ βαριές, καθώς συνεχίζεται η ουκρανική αντίσταση και ήδη το Κρεμλίνο έχει προχωρήσει μία φορά σε αλλαγή στρατηγικής στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο μετά την αποτυχία να επιτεθεί στο Κίεβο)
- Διατηρεί πρόσθετες δυνάμεις με εμπειρία στον ανταρτοπόλεμο, οι οποίες θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν σε αποστολές για τον έλεγχο πόλεων.
Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος έχει μετατραπεί πλέον σε μια μακροχρόνια σύρραξη, καθώς η Ρωσία επιχειρεί να αποκόψει την Ουκρανία από τα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, δημιουργώντας σταδιακά έναν παραθαλάσσιο δρόμο που ξεκινά από τα σύνορα, καταλήγει στην Κριμαία και μπορεί να φθάσει ακόμα και στη Μολδαβία, στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας, περνώντας μέσα από την Οδησσό. Σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς αναμένεται να επαναληφθούν πολιορκίες αντίστοιχες με αυτήν στη Μαριούπολη και το εργοστάσιο χαλυβουργίας Αζοφστάλ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.