- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τα σχόλια για το φαλακρό της κεφαλής ενός άνδρα σε χώρο εργασίας, ισοδυναμούν με αυτά για το μέγεθος του γυναικείου στήθους, σύμφωνα με βρετανικό δικαστήριο.
Στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει ο Τόνι Φιν, εργαζόμενος κατά της κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν για 24 χρόνια. Απολύθηκε τον περασμένο Μάιο, αλλά πήγε στα δικαστήρια επικαλούμενος μια σειρά από συμπεριφορές της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και τη σεξουαλική παρενόχληση.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στα δικαστικά έγγραφα, ο Φιν ισχυρίζεται ότι τον Ιούλιο του 2019 κατά τη διάρκεια καβγά που είχε ξεσπάσει στους χώρους παραγωγής, ο προϊστάμενος του τον είχε αποκαλέσει «φαλακρό μ...». Πρόσθεσε ότι περισσότερο είχε ενοχληθεί από την 'αγγλοσαξονική γλώσσα', παρά με το σχόλιο για την εμφάνιση του.
Οι δικαστές (και οι τρεις ήταν άνδρες) είπαν ότι «δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η αναφορά με αυτόν τον υποτιμητικό τρόπο ήταν ανεπιθύμητη συμπεριφορά όσον αφορά τον Φιν». Αν και αυτές οι αγοραίες εκφράσεις ήταν συνηθισμένες στο εργασιαικό περιβάλλον, «κατά την κρίση μας» ο επόπτης «ξεπέρασε τα όρια κάνοντας προσωπικές παρατηρήσεις στον ενάγοντα σχετικά με την εμφάνισή του».
Το δικαστήριο ενσωμάτωσε στην απόφαση προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου όπου άνδρας καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή σχολίασε το μέγεθος του στήθους μιας συναδέλφου του.
«Κατά την κρίση μας, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της λέξης “φαλακρός” αφενός και του προστατευόμενου χαρακτηριστικού του φύλου. Ο δικηγόρος της εταιρείας σωστά ανέφερε ότι και οι γυναίκες όπως και οι άντρες χάνουν μαλλιά. Παρόλα αυτά, για τα τρία μέλη αυτού του δικαστηρίου, είναι σαφές ότι η απώλεια είναι πολύ πιο συνήθης στους άνδρες απ' ό,τι στις γυναίκες. Και βρίσκουμε πως έχει άμεση σχέση με το φύλο» συνέχισαν.
Ως προς την αποζημίωση που θα πάρει ο Φιν για την άδικη απόλυση του, η σχετική απόφαση θα παρθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.