- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα «ξεμπλόκαρει» τον Τραμπ από το Twitter
«Οι μόνιμες απαγορεύσεις θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες»
Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι θα άρει την απαγόρευση του Twitter στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εάν ολοκληρωθεί το deal εξαγοράς του μέσου.
Mιλώντας σε συμπόσιο των Financial Times ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι αν αποκτήσει τελικά το Twitter θα άρει την μόνιμη απαγόρευση που είχε επιβληθεί στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ στις αρχές του 2021.
«Οι μόνιμες απαγορεύσεις πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες και να γίνονται μόνο για λογαριασμούς που είναι bot [δηλαδή αυτοματοποιημένοι] ή απάτες ή spam. Νομίζω ότι δεν ήταν σωστό να απαγορευτεί η χρήση στον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν λάθος που αποξένωσε μεγάλο μέρος της χώρας και τελικά δεν πέτυχε [τον στόχο] να μην έχει φωνή ο Τραμπ», είπε ο Μασκ.
Πρόσθεσε, όπως σημειώνει το CNBC ότι «θα αναστρέψω τη μόνιμη απαγόρευση. Δεν κατέχω ακόμη το Twitter, οπότε αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί σίγουρα, γιατί τι θα γίνει αν τελικά δεν το αγοράσω;».
Στις 8 Ιανουαρίου 2021, το Twitter έθεσε σε μόνιμη αναστολή τον λογαριασμό του, καθώς υποστήριξε πως μέσα από ψευδείς ισχυρισμούς ότι οι εκλογές είχαν «κλαπεί», ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος υποκίνησε τη βία.
Στα τέλη Απριλίου του φετινού έτους, ο Τραμπ είπε στον Τζο Κέρνεν του CNBC ότι δεν θα επέστρεφε στο Twitter ακόμα κι αν ο Μασκ αναλάμβανε και ανέστρεφε την απαγόρευση που του είχε επιβληθεί. «Όχι, δεν θα επιστρέψω στο Twitter», είπε ο Τραμπ, ο οποίος είχε σχεδόν 90 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter πριν από την απαγόρευση.
«Μου αρέσει ο Ίλον Μασκ. Μου αρέσει πολύ. Είναι εξαιρετικό άτομο. Κάναμε πολλά για το Twitter όταν ήμουν στον Λευκό Οίκο. Απογοητεύτηκα από τον τρόπο που με αντιμετώπισε το Twitter. Δεν θα επιστρέψω στο Twitter», είπε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.