- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Θάνατος και καταστροφή στην Αβάνα - Στους 30 οι νεκροί μετά την έκρηξη στο ξενοδοχείο (βίντεο)
Ανάμεσα στα θύματα και μια έγκυος γυναίκα
Στην Αβάνα οι νεκροί από την έκρηξη στην Αβάνα έφθασαν τους 30. Εικόνες καταστροφής από το ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Κούβας.
Στην Αβάνα στους 30 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Saratoga στην πρωτεύουσα της Κούβας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2022 το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της νησιωτικής χώρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έκρηξη τραυματίστηκαν συνολικά 84 άνθρωποι, εκ των οποίων παραμένουν για νοσηλεία οι 24.
Από τους 30 νεκρούς, οι 16 ήταν άνδρες. Από τις 14 γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους, η μία ήταν έγκυος. Μεταξύ των θυμάτων είναι και τέσσερις έφηβοι και παιδιά. Ο θόρυβος από την ισχυρή έκρηξη ήταν εκκωφαντικός. Το ωστικό κύμα προκάλεσε καταστροφές σε μεγάλη απόσταση. Οι πρώτες εικόνες από την Αβάνα παρέπεμπαν σε βομβαρδισμένο τοπίο.
Μάχη με τον χρόνο στην Αβάνα για να βρεθούν επιζώντες στο ξενοδοχείο
Πυροσβέστες και διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν στα συντρίμμια του εμβληματικού ξενοδοχείου στην Αβάνα, το οποίο ήταν κλειστό για συντήρηση και ετοιμαζόταν να επαναλειτουργήσει στις 10 Μαΐου.
Οι αρχές εικάζουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου, καθώς εκείνη τη στιγμή το ξενοδοχείο Saratoga ανεφοδιαζόταν από ένα βυτιοφόρο. Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Το Saratoga είναι γνωστό επειδή τα τελευταία χρόνια είχε φιλοξενήσει πολλές διασημότητες, όπως τον Μικ Τζάγκερ, την Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα. Χτίστηκε το 1880 για να στεγάσει καταστήματα και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1933.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.