- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κούβα: Στους 31 οι νεκροί από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga
Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 24 άνθρωποι
Κούβα: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σε ξενοδοχείο στην Αβάνα - Νοσηλεύονται 24 άνθρωποι.
Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης που μετέτρεψε σε συντρίμμια μεγάλο μέρος του Saratoga, πολυτελούς ξενοδοχείου της Αβάνας, αυξήθηκε χθες Κυριακή στους 31 νεκρούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Κούβας.
Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 30 νεκρούς. Είκοσι τέσσερις άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων συνέχιζαν εχθές, Κυριακή, τις έρευνες για τον εντοπισμό πτωμάτων στα συντρίμμια του νεοκλασικού κτιρίου στην παλιά πόλη.
Οι νεκροί είναι 16 άνδρες και 14 γυναίκες. Τέσσερα από τα θύματα ήταν ανήλικα. Σκοτώθηκε επίσης 29χρονη τουρίστρια από την Ισπανία, καθώς έκανε περίπατο μαζί με τον σύζυγό της που τραυματίστηκε βαριά. Μεγάλο μέρος του πολυτελούς ξενοδοχείου υπό ανακαίνιση που πλησίαζε στην ολοκλήρωσή της - επρόκειτο να ανοίξει ξανά αύριο Τρίτη - καταστράφηκε.
Επτά από τους 24 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, άλλοι έξι σε σοβαρή κατάσταση και 11 λιγότερο σοβαρά.
Κούβα: Πού οφείλεται η έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga στην Αβάνα
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού το Σάββατο, στο εσωτερικό του κτιρίου εργάζονταν 51 άνθρωποι όταν έγινε η έκρηξη, που εκτιμάται ότι οφειλόταν σε διαρροή την ώρα που το ξενοδοχείο ανεφοδιαζόταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι υπέστησαν τρομακτική ζημιά.
#Havana #Cuba pic.twitter.com/KjywPcWABT
— Mani (@Maa_niii) May 6, 2022
Το Saratoga, το οποίο διέθετε 96 δωμάτια, δύο εστιατόρια και πισίνα στην οροφή, έμβλημα της παλιάς Αβάνας, είχε υποδεχθεί τα προηγούμενα χρόνια αρκετές διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα.
Το κτίριο, που ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα, μεταμορφώθηκε σε ξενοδοχείο το 1993. Ανακαινίστηκε - έγινε πέντε αστέρων - το 2005.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη
Η σπάνια εξομολόγηση της γυναίκας του θρύλου της Formula 1
H απαγόρευση της πρόσβασης των δημοσιογράφων ισχύει για 14 μέρες
Η άνοδος προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες - Εξετάζονται μέτρα προστασίας της αγοράς
Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκαν τα μαχητικά της Βαρσοβίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.