Κοσμος

Γυναίκα ρώσου στρατιώτη φέρεται να τον παρακινούσε να βιάσει ουκρανές

Στο φως ολοένα και περισσότερα από τα εγκλήματα πολέμου των Ρώσων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Ένα ζευγάρι ρώσων συζητούσε ανοικτά τους βιασμούς γυναικών στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας σύμφωνα με ουκρανικές πηγές που επικαλείται το RFE/RL.

Η ταυτότητα ενός ρώσου στρατιώτη και της συζύγου του που συζητούσαν τον βιασμό γυναικών στην Ουκρανία σε τηλεφωνική επικοινωνία αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα του RFE/RL.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Roman Bykovsky, 27, και η σύζυγός του Olga Bykovskaya, της οποίας το πατρικό όνομα είναι Pinyasovaya, ήταν το ζευγάρι πίσω από το συγκλονιστικό τηλεφώνημα που τροφοδότησε τους φόβους για μαζικούς βιασμούς Ουκρανών γυναικών από Ρώσους στρατιώτες.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, την οποία οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας στην περιοχή Χερσώνα στο νότο της χώρας είπαν ότι υπέκλεψαν πριν τη δημοσιεύσουν νωρίτερα αυτό το μήνα, ακούγεται μια γυναίκα να δίνει άδεια σε έναν άνδρα να βιάσει Ουκρανές.

Στο βίντεο η ρωσίδα ακούγεται να δίνει στον στρατιώτη σύζυγό της την άδεια να κακοποιήσει σεξουαλικά όχι μία αλλά πολλές Ουκρανές, στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. «Λοιπόν, ναι, κάντε τους (βιασμούς) εκεί». Υπάρχουν εκεί ουκρανές γυναίκες. Βιάστε τες. Ναι». «Μη μου λες τίποτα, κατάλαβέ το», προσθέτει γελώντας δήθεν ντροπαλά.

Στη συνέχεια ακούγεται μια αντρική φωνή - που πιστεύεται ότι είναι του συζύγου της, Ρομάν Μπαϊκόβσκι: «Αχά», λέει. «Έπρεπε λοιπόν να βιάσω και να μην σου πω τίποτα», της απαντάει αφού διευκρινίζει ότι η γυναίκα του δίνει την άδεια να βιάσει γυναίκες του εχθρού.

«Ναι, για να μην ξέρω τίποτα», λέει η γυναικεία φωνή, πριν ακουστούν και οι δύο να γελούν αυτή τη φορά. «Γιατί ρωτάς;», διερωτάται η Όλγα. «Μπορώ πραγματικά;» ξαναρωτάει ο σύζυγός της. «Ναι, σου το επιτρέπω», λέει γελώντας. «Απλώς χρησιμοποίησε προφυλακτικό», προσθέτει. «Εντάξει», απαντά εκείνος.

Δημοσιογράφοι από το Russian Service and Schemes του RFE/RL, ένα κοινό ερευνητικό πρόγραμμα που διευθύνει η Ουκρανική Υπηρεσία του RFE/RL, έλαβαν τους αριθμούς τηλεφώνου των συμμετεχόντων στην περιβόητη κλήση από πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας και χρησιμοποίησαν τους αριθμούς για να βρουν τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Ο Μπικόφσκι και η γυναίκα του.

Στην Μπούτσα, όπου η Ρωσία κατηγορείται ότι διέπραξε μερικές από τις χειρότερες θηριωδίες από την έναρξη της εισβολής της 24ης Φεβρουαρίου, 25 κορίτσια και γυναίκες ηλικίας 14 έως 25 ετών φέρεται να έχουν βιαστεί «συστηματικά» από τους Ρώσους, κάθως τις κρατούσαν αιχμάλωτες  σε ένα υπόγειο.

«Εκατοντάδες βιασμούς παιδιών, ακόμη κι ενός βρέφους» από τους Ρώσους καταγγέλλει ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι  κατήγγειλε «εκατοντάδες περιστατικά βιασμών» σε περιοχές που προηγουμένως είχε καταλάβει ο ρωσικός στρατός. Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε «ανήλικα κορίτσια και πολύ μικρά παιδιά συγκαταλέγονται» στα θύματα βιασμών.

«Σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από τους κατακτητές, η καταγραφή και η έρευνα των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε η Ρωσία συνεχίζονται. Σχεδόν καθημερινά ανακαλύπτονται νέοι ομαδικοί τάφοι», είπε, απευθυνόμενος στο λιθουανικό κοινοβούλιο μέσω βίντεο.

«Πολλές χιλιάδες θύματα. Εκατοντάδες περιστατικά βασανιστηρίων. Συνεχίζουμε να βρίσκουμε πτώματα μέσα σε αγωγούς και σε υπόγειες αποθήκες», συνέχισε.

«Έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιπτώσεις βιασμού, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών και πολύ μικρών παιδιών. Ακόμη και ενός βρέφους! Είναι τρομακτικό και μόνο να μιλάμε για αυτό», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ