- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Ο στρατός ετοιμάζεται για την «ύστατη μάχη στη Μαριούπολη»
Εξαντλούνται τα πυρομαχικά
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η «ύστατη μάχη» στο λιμάνι της Μαριούπολης - Το μήνυμα που στέλνουν οι στρατιώτες από την πολιορκούμενη πόλη.
Για «μια ύστατη μάχη» στη Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία, που πολιορκείται από το ρωσικό στρατό για περισσότερο από 40 ημέρες, ετοιμάζεται ο ουκρανικός στρατός.
«Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται. (...) Θα σημάνει το θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους», έγραψε στο Facebook η 36η ταξιαρχία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.
«Αργοπεθαίνουμε», προστίθεται στην ανακοίνωση. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά σας ζητούμε αληθινά να μας θυμάστε με μια καλή κουβέντα», ζήτησε η ταξιαρχία «από τους Ουκρανούς».
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δώσαμε μάχες χωρίς ανεφοδιασμό σε πυρομαχικά»
«Για περισσότερο από ένα μήνα, πολεμήσαμε χωρίς ανεφοδιασμό σε πυρομαχικά, χωρίς τροφή, χωρίς νερό», κάνοντας «τα αδύνατα δυνατά», αναφέρει ακόμη αυτή η μονάδα.
Περίπου «τα μισά» από τα μέλη αυτής της ταξιαρχίας είναι τραυματίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Για περισσότερο από 40 ημέρες σφοδρών μαχών, «ο εχθρός σταδιακά μας απώθησε (...), μας περικύκλωσε και επιχειρεί τώρα να μας καταστρέψει», εξηγεί η ταξιαρχία εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την απουσία βοήθειας «από τη διοίκηση του στρατού και από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι».
«Λάβαμε μόνο μία φορά 50 οβίδες, 20 νάρκες, αντιαρματικούς πυραύλους NLAW», αναφέρει η ταξιαρχία. «Τίποτε άλλο δεν μας δόθηκε», προσθέτει εκφράζοντας τη λύπη της γι' αυτό. «Υπήρξαν μόνο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις», τονίζει ακόμη.
Ζελένσκι: Δεκάδες χιλιάδες νεκροί στη Μαριούπολη
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν σκοτωθεί από τη ρωσική επίθεση εναντίον της Μαριούπολης στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας.
«Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νεκροί, αλλά παρά το γεγονός αυτό οι Ρώσοι δεν σταματούν την επίθεσή τους», κατήγγειλε ο Ζελένσκι.
Εξάλλου ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του χρειάζεται περισσότερη βοήθεια για να επιβιώσει από αυτό τον πόλεμο, εκτιμώντας ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει την επίθεσή της εκτός κι αν αναγκαστεί. Ο Ζελένσκι δεν διευκρίνισε τι είδους όπλα ζητεί, αλλά επεσήμανε ότι η Νότια Κορέα διαθέτει πολλά όπλα τα οποία όχι μόνο θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σωθούν πολλές ζωές απλών Ουκρανών αλλά και να αποτρέψουν μια ρωσική επίθεση εναντίον άλλων χωρών.
«Η Ουκρανία έχει ανάγκη διάφορες στρατιωτικές τεχνολογίες, από αεροσκάφη ως τεθωρακισμένα», εξήγησε απευθυνόμενος μέσω διερμηνέα στους Νοτιοκορεάτες βουλευτές. «Η Νότια Κορέα μπορεί να μας βοηθήσει», τόνισε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.