- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία-Ζελένσκι: Αγνοούνται χιλιάδες άμαχοι ως τώρα
Εκτιμά πως η Μόσχα θα εξαπολύσει επίθεση ευρείας κλίμακας στο Ντονμπάς
Ουκρανία: Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέει πως αγνοούνται «χιλιάδες» άμαχοι - Εκτιμά πως η Μόσχα θα εξαπολύσει επίθεση ευρείας κλίμακας στο Ντονμπάς.
Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να αποσείσει τις ευθύνες της για τον μεγάλο αριθμό αμάχων Ουκρανών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο, διαβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχουν χιλιάδες αγνοούμενοι», ανέφερε στο βραδινό διάγγελμά του που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram, προσθέτοντας πως θεωρεί ότι μόνο δύο σενάρια υπάρχουν για την τύχη τους: είτε απελάθηκαν στη Ρωσία ή σκοτώθηκαν.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του ουκρανικού κράτους, η Μόσχα άλλαξε τακτική μετά τη διεθνή κατακραυγή για τα εκατοντάδες πτώματα που βρέθηκαν στην Μπούκα, προάστιο του Κιέβου που ανακαταλήφθηκε πρόσφατα από ουκρανικές δυνάμεις.
Κατ’ αυτόν, τα ρωσικά στρατεύματα φροντίζουν να απομακρύνουν πλέον πτώματα αμάχων που σκοτώνονται σε δρόμους και υπόγεια. Ωστόσο, ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι θα γίνουν έρευνες, θα αξιοποιηθούν δορυφορικές φωτογραφίες και αυτόπτες μάρτυρες για να εξακριβωθεί η τύχη των εξαφανισθέντων.
Ο Ζελένσκι επανέλαβε πως η Μόσχα συγκεντρώνει δυνάμεις για να εξαπολύσει επίθεση ευρείας κλίμακας στο Ντονμπάς και κάλεσε τους πολίτες που ζουν στο Λουγκάνσκ, στο Ντανιέτσκ και στο Χάρκοβο να φύγουν.
Αν η Ρωσία δεν επιδιώξει την αποκατάσταση της ειρήνης στα σοβαρά, η Ουκρανία θα συνεχίσει να «πολεμά», «δεν θα υποχωρήσει», επέμεινε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.