- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Ουκρανία οι μάχες συνεχίζονται στο Χάρκοβο, με τους Ουκρανούς να στήνουν ενέδρα σε ρωσικό στρατιωτικό όχημα. Το βίντεο.
Βίντεο που δείχνει την ενέδρα που έστησαν Ουκρανοί σε ρωσικό στρατιωτικό όχημα μεταφοράς προσωπικού, δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «The Sun». Το στρατιωτικό φορτηγό, μέσα στο οποίο βρίσκονται Ρώσοι στρατιώτες, δέχεται ρουκέτα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί ύστερα από λίγο.
Η ενέδρα στήθηκε στα περίχωρα του Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022.
Το Χάρκοβο είναι μια από τις πόλεις στην Ουκρανία, που έχουν δεχτεί σφοδρούς βομβαρδισμούς από τη Ρωσία. Αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο χάλυβα. Περισσότερα από 600 κτίρια έχουν καταστραφεί, καθώς συνεχίζεται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος.
Το βίντεο με την ενέδρα των Ουκρανών στο ρωσικό στρατιωτικό όχημα ανέβηκε από τον Ουκρανό βουλευτή Yuriy Mysiahin στο Telegram. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης με ρουκέτα, Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, ωστόσο δεν έχει δοθεί ακριβής αριθμών των θυμάτων. «Τώρα οι κατακτητές μπορούν να αναπαυθούν και να γίνουν λίπασμα για τη γη του Χάρκοβο» έγραψε στο post του ο Ουκρανός βουλευτής.
Ακολουθώντας και την τακτική του ανταρτοπόλεμου, οι Ουκρανοί έχουν καταφέρει να προκαλέσουν σοβαρά πλήγματα στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία. Μεταξύ άλλων κατάφεραν να σκοτώσουν σε ενέδρα Ρώσο διοικητή, καταστρέφοντας παράλληλα ρωσική φάλαγγα τεθωρακισμένων.
Ουκρανοί στη Μαριούπολη καταστρέφουν ρωσικό τανκ - Εικόνες από drone
Σε ένα άλλο βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα «The Sun» φαίνεται η στιγμή που Ουκρανοί στρατιώτες διαλύουν με αντιαρματικά όπλα ρωσικό τανκ, το οποίο έχει γραμμένο πάνω του το σύμβολο «Ζ».
Η επίθεση έγινε στη Μαριούπολη από στρατιώτες που ανήκουν στο λεγόμενο «τάγμα του Αζόφ», το οποίο πολεμά τους Ρώσους σε διάφορες περιοχές στην Ανατολική Ουκρανία, όπως επίσης και στο νότιο τμήμα της χώρας.
Την ώρα που οι Ουκρανοί στρατιώτες χτυπούν με αντιαρματικά το ρωσικό τανκ, φαίνονται Ρώσοι στρατιώτες να βγαίνουν μέσα από το άρμα και να παρασύρονται από το ωστικό κύμα της ισχυρής έκρηξης.
Υπενθυμίζεται ότι στη Μαριούπολη οι Ρώσοι βομβάρδισαν θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ουκρανική κυβέρνηση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.