Αθλητισμος

Ρώσος αθλητής στην ενόργανη προκαλεί με το σύμβολο «Ζ» (βίντεο)

Τι συνέβη στην Ντόχα - Το βίντεο με την απονομή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρώσος αθλητής της ενόργανης γυμναστικής Ivan Kuliak με το σύμβολο «Ζ»
Ο Ρώσος αθλητής της ενόργανης γυμναστικής Ivan Kuliak με το σύμβολο «Ζ» © YouTube/Telegraph

Ο Ivan Kuliak, Ρώσος αθλητής της ενόργανης, προκαλεί, φορώντας το γράμμα «Ζ» σε απονομή στην Ντόχα, τασσόμενος υπέρ της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος αθλητής Ivan Kuliak εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή του στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, εμφανίστηκε στο βάθρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στην Ντόχα του Κατάρ έχοντας το γράμμα «Ζ» στη στολή του.

Το συγκεκριμένο γράμμα θεωρείται «σύμβολο» υπέρ της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. ​Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) ανακοίνωσε ότι κίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Ivan Kuliak για τη «σοκαριστική», όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Apparatus στη Ντόχα, το Σάββατο. Ο Ρώσος αθλητής αντιμετωπίζει πλέον μακροχρόνιο αποκλεισμό.

Ο Ivan Kuliak κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους παράλληλους ζυγούς. Ανέβηκε στο βάθρο δίπλα στον Ουκρανό συναθλητή του Illia Kovtun, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ivan Kuliak: Russian gymnast wears Z to back invasion as he appears alongside Ukrainian Kovtun Illia

Το γράμμα «Ζ» και ο πόλεμος στην Ουκρανία - Τι συμβολίζει

Το «Z», ένα γράμμα που δεν υπάρχει στο κυριλλικό ρωσικό αλφάβητο, είναι γραμμένο σε ρωσικά τεθωρακισμένα και στρατιωτικά οχήματα που εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph», θεωρείται ότι συμβολίζει την υποστήριξη στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Mystery of the ‘Z’: The pro-war symbol adopted by Russian military, sports stars and beyond

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ