Κοσμος

Στ. Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ

Με αφορμή τους ρωσικούς S-400

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
s-500-russian_army-1068x601-1.jpg
Οι ρωσικοί πύραυλοι s400 © ΕPA Pool

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να καλούν την Τουρκία να εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα S-400 σημείωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να καλούν την Τουρκία να εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα S-400 σημείωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκου Πρακτορείου για το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να εξετάσουν την άρση των κυρώσεων την στιγμή που οι S-400 παραμένουν στην Τουρκία, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να καλεί την Άγκυρα να εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα.

Η αγορά του συστήματος S-400 από την Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του προσωπικού των ΗΠΑ και των Συμμάχων, υπονομεύοντας τη συνοχή και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ με νόμο  αποφάσισαν την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400, τα οποία η Ουάσινγκτον θεωρούν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του ΝΑΤΟ και είναι ασύμβατα με τα νέας γενιάς μαχητικά F-35, από τη συμπαραγωγή των οποίων αποπέμφθηκε η Άγκυρα.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ