Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: 3.155 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα

Ανάμεσά τους 906 ανήλικοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος: Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων από την Ουκρανία στη χώρα μας – Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
AYTOΣΧΕΔΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ HAUPTBANHOF ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ | ΦΩΤΟ: EPA/FILIP SINGER

Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος: Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων από την Ουκρανία στη χώρα μας – Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συνεχίζονται οι αφίξεις Ουκρανών προσφύγων στην Ελλάδα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο (4/3/2022) εισήλθαν στην Ελλάδα 451 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 147 ανήλικοι.

Αναλυτικά:

  • Από τον Προμαχώνα: 283
  • Από Ευζώνους: 21
  • Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 12
  • Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 86 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 49.

Συνολικά από την έναρξη του πολέμου στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 3.155 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 906 ανήλικοι.

Ουκρανία: Το σχέδιο για την υποδοχή των προσφύγων στην Ελλάδα

 
Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την Προεδρία της κυβέρνησης με τη συμμετοχή υπουργών και κυβερνητικών στελεχών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις με τις προσφυγικές ροές εκτοπισθέντων ατόμων από την Ουκρανία που φτάνουν στην Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τη διαδικασία υποδοχής σε κάθε πύλη εισόδου της Ελλάδας των Ουκρανών εκτοπισθέντων ατόμων, την παροχή προσωρινής προστασίας, τις παροχές και τις συνθήκες φιλοξενίας καθώς και τα άμεσα επόμενα βήματα από τα αρμόδια υπουργεία.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ιδιαίτερα η δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας υποδοχής αιτημάτων ανθρωπιστικής προσφοράς προς τους Ουκρανούς εκτοπισθέντες στη διεύθυνση https://migration.gov.gr/helpukraine/, όπου δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, απλοί πολίτες και ΜΚΟ μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να συμβάλλουν στην ανακούφιση των Ουκρανών θυμάτων του πολέμου.
 
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε από τον Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου το σύνολο των άμεσα διαθέσιμων κλινών φιλοξενίας που προσεγγίζουν τις 5.000 και μπορούν προοπτικά να ανέλθουν σε 30.000.
 
Επίσης, έγινε αναφορά στη διαπιστωτική απόφαση για την παροχή έκτακτου καθεστώτος ειδικής προσωρινής προστασίας διάρκειας 12 μηνών κατά παρέκκλιση της πάγιας διαδικασίας Ασύλου που αποφασίστηκε σήμερα από τα ευρωπαϊκά όργανα και υιοθετείται άμεσα από τη χώρα μας.
 
Επιπλέον γνωστοποιήθηκε ότι σε ένα μήνα, από τις 4/4, θα υπάρξει η δυνατότητα fast track διαδικασίας ταυτοποίησης και παροχής ειδικής βιομετρικής ταυτότητας 12μηνης παραμονής σε όσους Ουκρανούς πολίτες επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα μας.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ