- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ντόρτμουντ ζητά από τον Σρέντερ να παραιτηθεί από επίτιμο μέλος
Ο πρώην καγκελάριος δεν φαίνεται να πτοείται από την σχέση του με τον Πούτιν
Η Ντόρτμουντ κάλεσε σήμερα τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και επίτιμο μέλος της να παραιτηθεί από τις θέσεις του στις ρωσικές εταιρίες ενέργειας.
Λίγες ώρες αφότου παραιτήθηκαν στενοί του συνεργάτες, η ποδοσφαιρική ομάδα Μπορούσια Ντόρτμουντ κάλεσε σήμερα τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και επίτιμο μέλος της να παραιτηθεί από τις θέσεις του στις ρωσικές εταιρίες ενέργειας, διαφορετικά,«θα λάβει την κατάλληλη απόφαση».
«Πρώτα από όλα, είναι σημαντικό για εμάς να τονίσουμε ότι η Μπορούσια Ντόρτμουντ θεωρεί ότι η πολεμική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η οικογένεια της Μπορούσια καταδικάζει ρητά αυτή την επαίσχυντη επίθεση. Γνωρίσαμε τον Γκέρχαρντ Σρέντερ ως θαρραλέο, μαχητικό δημοκράτη που υπερασπίζεται τη φιλελεύθερη κοσμοθεωρία του, ακόμη και όταν συναντά αντιστάσεις. Μας αρέσει να θυμόμαστε αυτόν τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και ελπίζουμε ότι δεν ανήκει μόνο στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον», γράφει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος και τονίζει ότι «σε μια κατάσταση όπου αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα από βόμβες, δεν αρκεί μια μόνο λεκτική δέσμευση ενάντια σε κάθε στρατιωτική ενέργεια, αλλά απαιτείται και η ξεκάθαρη βούληση και η πεποίθηση που επιβάλλουν την αποχώρηση από ηγετικές θέσεις σε κρατικές ρωσικές εταιρίες».
«Αν επιλέξει να διατηρήσει τις θέσεις του, ως BVB δεν μπορούμε να το δεχτούμε και θα λάβουμε την κατάλληλη απόφαση», καταλήγει η ομάδα, η οποία είναι αυτές τις μέρες και ιδιαίτερα ενεργή στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία.
Γκέρχαρντ Σρέντερ: Παραιτήθηκαν τέσσερις συνεργάτες του λόγω της σχέσης του πρώην καγκελάριου με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν
Τέσσερις από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, ανάμεσά τους και ο επί πολλά χρόνια διευθυντής του γραφείου του 'Αλμπρεχτ Φουνκ, παραιτήθηκαν, λόγω της στάσης του κ. Σρέντερ σε σχέση με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο «The Pioneer», οι συνεργάτες του σοσιαλδημοκράτη πρώην καγκελάριου αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο «στη σιωπή» του Γκέρχαρντ Σρέντερ σε ό,τι αφορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και στην άρνησή του να παραιτηθεί από τις θέσεις του στους κρατικούς ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς.
Γκέρχαρντ Σρέντερ: Στο μισθολόγιο της Ρωσίας
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και η στενή φιλική του σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αποτελεί μυστικό κι έτσι ίσως δεν θα έπρεπε να προκαλούν αίσθηση φιλορωσικές δηλώσεις του. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία σε ρωσικούς ενεργειακούς φορείς μετά την αποχώρησή από την ενεργό πολιτική στη Γερμανία (διετέλεσε καγκελάριος από το 1998 έως το 2005) δεν είναι επίσης κάτι νέο.
Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ κατέλαβε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις, μεταξύ άλλων στα ρωσογερμανικά, ενεργειακά πρότζεκτ Nord Stream 1 και Nord Stream 2 (στην Nord Stream AG). Διετέλεσε επίσης επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ρωσικής εταιρείας Rosneft. To νέο πόστο στην Gazprom έρχεται όμως να προστεθεί σε αυτά σε μια ιδιαίτερα τεταμένη χρονική στιγμή για το μέλλον της Ουκρανίας αλλά και τις γερμανορωσικές σχέσεις.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.