Κοσμος

Σεργκέι Λαβρόφ: η χλιδάτη ζωή της θετής του κόρης στο Λονδίνο

Η εικοσιεξάχρονη Πολίνα Κοβάλεβα ζεί στο Λονδίνο, μένει σε πανάκριβο διαμέρισμα, σπούδασε στο Imperial, και δούλεψε στη Gazprom

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πολίνα Κοβάλεβα
Η θετή κόρη του Σεργκέι Λαβρόφ © Imperial College Business School

Η θετή κόρη του Σεργκέι Λαβρόφ, Πολίνα Κοβάλεβα, και η ζωή της στο Λονδίνο.

Η Μαρία Πέβκιτς, επικεφαλής ερευνήτρια του ιδρύματος καταπολέμησης της διαπλοκής που ίδρυσε ο Αλεξέϊ Ναβάλνι – ο οποίος έχει φυλακιστεί από την κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν – έδωσε στη δημοσιότητα εκτενείς πληροφορίες σχετικά με τη θετή κόρη του Ρώσου υπουργού εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Σύμφωνα με την Πέβκιτς, όπως οι περισσότεροι εκπρόσωποι της ρωσικής ελίτ – αλλά και ο ίδιος ο Πούτιν – ο Λαβρόφ έχει μία επίσημη σύζυγο, και μια «εναλλακτική.» Καθώς με την επίσημη σύζυγο του, Μαρία Λαβρόβα, δεν έχει κάνει κοινή δημόσια παρουσία πάρα πολλά χρόνια, αποτελεί πλέον κοινό μυστικό πως η σύντροφος του Λαβρόφ είναι η Σβετλάνα Πολιάκοβα, με την οποία διατηρούν δεσμό εδώ και είκοσι χρόνια. Η Πέβκιτς σημειώνει πως η Πολιάκοβα συνοδεύει τον Λαβρόφ σχεδόν σε κάθε διπλωματική του αποστολή, ταξιδεύοντας με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

 

 

Η Πέβκιτς αναφέρει πως η σύντροφος του Λαβρόφ είναι ζάπλουτη, χωρίς όμως να έχει κάποια ιδιότητα ή καριέρα. Ενδεικτικά, η Πολιάκοβα φέρεται έχει αγοράσει ένα διαμέρισμα αξίας περίπου οχτώ εκατομμυρίων δολαρίων στη Μόσχα, ενώ διατηρεί μια εντυπωσιακή συλλογή ακριβών αυτοκινήτων. Η εικοσιεξάχρονη Πολίνα Κοβάλεβα είναι κόρη της Πολιάκοβα από τον προηγούμενο της γάμο και ζει μόνιμα στο Λονδίνο, διατηρώντας ένα βιοτικό επίπεδο που ξεφεύγει πλήρως από τα δεδομένα των περισσότερων συνομηλίκων της. Η Κοβάλεβα εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ακινήτου στην – πανάκριβη – High Street του Kensington στο κεντρικό Λονδίνο, το οποίο φέρεται να αγόρασε μετρητοίς για τεσσεράμισι εκατομμύρια λίρες μόλις στα εικοσιένα της. Μάλιστα, η Πέβκιτς αναφέρει πως το ακίνητο αγοράστηκε με την Κοβάλεβα να καταθέτει το ποσό εφάπαξ – τη στιγμή που οι αξίες των μέσων ακινήτων στη βρετανική πρωτεύουσα οδηγούν τους περισσότερους επίδοξους αγοραστές στη λήψη στεγαστικών δανείων.

Τέλος, η Κοβάλεβα σπούδασε στο Business School του Imperial College, το οποίο ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια τόσο σε βρετανικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, η Κοβάλεβα ειδικεύτηκε στα οικονομικά και την επιχειρηματική στρατηγική, ενώ τόσο πρίν όσο και μετά το τέλος των σπουδών της, εργάστηκε στη Gazprom. Μετά τις αποκαλύψεις της Πέβκτις, η συντηρητική και φιλοκυβερνητική Daily Telegraph κάλεσε για άμεση επιβολή κυρώσεων απέναντι στη θετή κόρη του Λαβρόφ, ενώ ένα βίντεο συνέντευξης της στο κανάλι του Imperial Business School στο YouTube έχει ήδη συγκεντρώσει περιπαικτικά σχόλια εδώ και λίγες ώρες, τη στιγμή που στα social media πολλοί χρήστες καταδικάζουν την απόφαση του πανεπιστημίου να την αξιοποιήσει στα πλαίσια του marketing του. Η ανάρτηση της Πέβκιτς έχει ήδη μοιραστεί πάνω από εικοσιπέντε χιλιάδες φορές στο Twitter.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ