Κοσμος

Ομαδικός βιασμός-Κύπρος: Αθώα η Βρετανίδα για «ψευδή καταγγελία»

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθωώθηκε η Βρετανίδα που κατηγορήθηκε ότι επινόησε την καταγγελία για ομαδικό βιασμό στην Κύπρο
Αθωώθηκε η Βρετανίδα που κατηγορήθηκε ότι επινόησε την καταγγελία για ομαδικό βιασμό στην Κύπρο © EPA

Αθωώθηκε η Βρετανίδα που κατηγορήθηκε ότι επινόησε την καταγγελία για ομαδικό βιασμό στην Κύπρο.

Αθώα έκρινε το δικαστήριο την Βρετανίδα, η οποία αντιμετώπιζε την κατηγορία ψευδούς καταγγελίας για ομαδικό βιασμό στην Κύπρο.

Ειδικότερα, το ανώτατο δικαστήριο της Κύπρου ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση για τη Βρετανίδα που κατηγορήθηκε ότι επινόησε την καταγγελία για ομαδικό βιασμό. Να θυμίσουμε πως δύο χρόνια πριν, η κοπέλα είχε καταδικαστεί σε τετράμηνη ποινή με αναστολή, για την οποία είχε ασκήσει έφεση.

«Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή», είπε ο Μάικλ Πόλακ της ομάδας νομικής βοήθειας «Δικαιοσύνη στο εξωτερικό», ο οποίος είχε συντονίσει την έφεση κατά της καταδίκης.

«Όχι μόνο για την πελάτισσά μας που πάντα υποστήριζε την αθωότητά της, ακόμη και όταν το έκανε αυτό της προκαλούσε τη δυσκολία να μην μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι κατά τη διάρκεια της μακράς δίκης, αλλά και για άλλους σε όλο τον κόσμο σε παρόμοιες θέσεις».

Τον Ιούλιο του 2019, η 18χρονη τότε φοιτήτρια είχε ισχυριστεί ότι βιάστηκε ομαδικά από έως και 12 Ισραηλινούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα αλλά κατόπιν απέσυρε τις καταγγελίες της, οδηγώντας το δικαστήριο στην καταδίκη της για ψευδή καταγγελία. Η ετυμηγορία βασιζόταν σε μια γραπτή ομολογία στην οποία η έφηβη είχε αποσύρει την καταγγελία, αλλά η ομάδα υπεράσπισης της υποστήριξε ότι οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση υπό την πίεση απουσίας δικηγόρου ή μεταφραστή μετά από οκτώ ώρες αστυνομικής ανάκρισης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ