Κοσμος

Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά

Τι δήλωσε εκπρόσωπος της Βασιλικής Αεροπορίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν και συνόδευσαν τέσσερα ρωσικά βομβαρδιστικά.
Αεροσκάφος - Αρχείο © Chris Michals/Unsplash

Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν και συνόδευσαν τέσσερα ρωσικά βομβαρδιστικά.

Η Μεγάλη Βρετανία αναχαίτισε και συνόδευσε τέσσερα ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη που προσέγγισαν την περιοχή ενδιαφέροντός της νωρίτερα την Τετάρτη, δήλωσε εκπρόσωπος της Βασιλικής Αεροπορίας.

«Μαχητικά Typhoon τα οποία βρίσκονταν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Lossiemouth της Βασιλικής Αεροπορίας, υποστηριζόμενα από ένα αεροσκάφος Voyager που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Brize Norton της Βασιλικής αεροπορίας, για να αναχαιτίσουν αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφη που προσέγγιζαν την περιοχή συμφερόντων του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια αναχαιτίσαμε και συνοδεύσαμε τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη Bear», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωση του που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα αεροσκάφη Bear είναι η κωδική ονομασία του ΝΑΤΟ για τα ρωσικά αεροσκάφη Tu-95 και Tu-142.

Τα αεροσκάφη δεν εισήλθαν στον κυρίαρχο εναέριο χώρο της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Στόλντενμπεργκ χαιρετίζει την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαιρέτισε σήμερα την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξουν επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις σε Γερμανία, Πολωνία και Ρουμανία, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης με τη Μόσχα για τη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Είναι ένα ισχυρό σήμα της δέσμευσης των ΗΠΑ και έρχεται επιπρόσθετα άλλων πρόσφατων συνεισφορών τους στην κοινή μας ασφάλεια – περιλαμβανομένων 8.500 στρατιωτών σε υψηλή ετοιμότητα για τη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη των δυνάμεων έχει αμυντικό και αναλογικό χαρακτήρα και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους Συμμάχους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ