- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνδρας περίπου εξήντα ετών συνελήφθη από την ιαπωνική αστυνομία καθώς κράτησε όμηρο και σκότωσε έναν γιατρό.
Συνελήφθη από την αστυνομία ένας 60χρονος Ιάπωνας, ο οποίος κράτησε όμηρο και εν τέλει σκότωσε έναν γιατρό.
Η αστυνομία εισέβαλε το πρωί στο σπίτι του υπόπτου, που κράταγε όμηρο τον 44χρονο γιατρό επί σχεδόν 12 ώρες στην περιοχή Φουτζιμίνο, στη Σαϊτάμα, βορειοδυτικό προάστιο του Τόκιο, αναφέρουν ιαπωνικά ΜΜΕ.
Ο όμηρος διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε, σύμφωνα με το NHK, που επικαλέστηκε αστυνομική πηγή.
Τριμελής ιατρική ομάδα πήγε χθες βράδυ να επισκεφθεί τον άνδρα για να του προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και να τού εκφράσει συλλυπητήρια μετά τον θάνατο συγγενούς του, σύμφωνα με πληροφορίες ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης.
Όμως ο άνδρας, για άγνωστο λόγο, τους επιτέθηκε. Τραυμάτισε, ανοίγοντας πυρ με όπλο που περιγράφεται ως κυνηγετικό εναντίον ενός από τα μέλη της ιατρικής ομάδας, φυσιοθεραπευτή, 41 ετών, χρησιμοποίησε δακρυγόνο εναντίον του δεύτερου και πήρε όμηρο τον 44χρονο γιατρό.
Η αστυνομία βρήκε τον τραυματία, που είχε τις αισθήσεις του, έξω από το σπίτι, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για την κατάστασή του. Το τρίτο μέλος της ομάδας, που δέχθηκε επίθεση με δακρυγόνο, επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Πριν αποφασίσει να προχωρήσει στην επέμβαση, η αστυνομία βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύποπτο και προσπαθούσε να τον πείσει να αφήσει ελεύθερο τον όμηρο, σύμφωνα με το Jiji.
Περίπου 110 κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκεται το σπίτι στο οποίο εκτυλίχθηκε η ομηρία απομακρύνθηκαν από τις αρχές. Σχολεία στην περιοχή αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Τα βίαια εγκλήματα είναι γενικά σπάνια στην Ιαπωνία, όπου η οπλοκατοχή είναι αυστηρά ελεγχόμενη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.