- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η επιζώσα του Ολοκαυτώματος που καταδικάζει τους αντιεμβολιαστές
«Παριστάνουν τα θύματα χρησιμοποιώντας τα σύμβολα της δίωξής μας»
Επιζώσα του Ολοκαυτώματος καταδίκασε εκείνους τους αντιεμβολιαστές διαδηλωτές που φορούν το κίτρινο αστέρι, το σύμβολο της δίωξης των Εβραίων από τους Ναζί.
Η 100χρονη επιζώσα του Ολοκαυτώματος Μάργκοτ Φρίντλαντερ καταδίκασε εκείνους τους αντιεμβολιαστές διαδηλωτές που φορούν το κίτρινο αστέρι (Judenstern), το σύμβολο της δίωξης των Εβραίων από τους Ναζί.
«Σήμερα, παρακολουθώ τη μνήμη όσων συνέβησαν να μετατρέπεται σε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, χλευασμού, καταπάτησης», είπε σε ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο σε μια τελετή για την 77η επέτειο από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.
«Δεν πίστευα ότι σε ηλικία 100 ετών θα έβλεπα τα σύμβολα του αποκλεισμού μας από τους Ναζί, όπως το «Judenstern» (σ.σ. εβραϊκό κίτρινο αστέρι), να χρησιμοποιούνται ξεδιάντροπα, ανοιχτά στους δρόμους, από τους νέους εχθρούς της δημοκρατίας, ώστε αυτοί να αυτοπαρουσιάζονται ως θύματα, ζώντας σε δημοκρατία», καταδίκασε η Φρίντλαντερ, αναφερόμενη σε εκείνους τους αντιεμβολιαστές που τοποθετούν στα ρούχα τους το εβραϊκό κίτρινο αστέρι, διαδηλώνοντας κατά των εμβολιασμών για την Covid-19.
Μια έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ισραηλινή κυβέρνηση ανέφερε ότι αυτού του είδους οι διαδηλωτές υποθάλπουν τον παγκόσμιο αντισημιτισμό.
Η μητέρα και ο αδερφός της Φρίντλαντερ δολοφονήθηκαν στο Άουσβιτς. Η ίδια επέζησε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Τερεζίενστατ, που βρίσκεται στη σημερινή Τσεχία. Η Μάργκοτ Φρίντλαντερ είναι η μόνη από την οικογένειά της που επέζησε από το Ολοκαύτωμα.
Αφού έζησε στη Νέα Υόρκη για 64 χρόνια, η ίδια επέστρεψε στο Βερολίνο το 2010 με στόχο να διαπεράσει το μήνυμά της στη νεότερη γενιά. «Γύρισα για να σας μιλήσω, να σας απλώσω το χέρι, να σας ζητήσω να μεταφέρετε την μαρτυρία μας, την οποία δεν θα μπορούμε να την πούμε για πολύ ακόμη», τόνισε, μιλώντας στη γερμανική γλώσσα.
Holocaust survivor Margot Friedländer spoke before Parliament on the occasion of International Holocaust Remembrance Day ↓#weremember
— European Parliament (@Europarl_EN) January 27, 2022
«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που συνέβη, αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά. Γι' αυτό πρέπει σήμερα να είμαστε σε εγρήγορση - και να μην κάνουμε τα στραβά μάτια όπως κάναμε στο παρελθόν».
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεσμεύτηκε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στην απειλή του αντισημιτισμού που δηλητηριάζει ακόμα και σήμερα την κοινωνία.
«Εσείς επιστρέψατε ώστε η ιστορία να μην επαναληφθεί. Ακούσαμε την προειδοποίηση σας που διατυπώνεται από ανθρώπους σαν εσάς», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Αυτή τη φορά, δεν θα κλείσουμε τα μάτια. Ποτέ ξανά!».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η έρευνα και οι ραγδαίες εξελίξεις στην οικογένεια
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το μακελειό στην Κρακοβία
Μια εβδομάδα ήταν αρκετή για να έρθουν τα πάνω κάτω στον πλανήτη
Αλκοόλ, καφρίλες και σεξιστικές αστεία άνοιξαν τον δρόμο για κατά συρροή βιαστές όπως ο Μπραντ
Σε ποια περίπτωση θα διεξαχθούν νέες εκλογές
Για «τρομοκρατική ενέργεια» κάνει λόγο η κυβέρνηση, ακροδεξιών πεποιθήσεων ο 24χρονος
Σκληραίνει τη στάση του μετά την εκλογική ήττα – Αναβαθμίζει τον Στίβεν Μίλερ
Από τη στιγμή που θα λάβει την εντολή, θα έχει στη διάθεσή του 28 ημέρες για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση
Οι 6 μαχητές που θέλει στο πλευρό του
Σουβλάκι, τζατζίκι και ελιές στο βάθρο της παγκόσμιας γαστρονομίας
Για «υποστηρικτές της τρομοκρατίας», κάνει λόγο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Δύο αστυνομικοί μεταξύ των τραυματιών, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την επέπληξε για την απώλεια και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου
Νέος γύρος κινητοποιήσεων ενόψει της συνάντησης συνδικάτων – κυβέρνησης
Φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί
Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση της παραγωγής του Cybercab
Ο ύποπτος είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ το 2024
«Θα μπορούσε να είχε σωθεί»: Αγανάκτηση από την οικογένειά του
Οι αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς και το πρώτο μήνυμα
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.