- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη απέτρεψαν την τελευταία στιγμή οι αστυνομικοί. Γυναίκα καλούσε σε βοήθεια. Ο δράστης συνελήφθη με το μαχαίρι.
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη απέτρεψαν αστυνομικοί σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα στο GRTimes.
Λίγο πριν από τις 08.00 το πρωί, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση από γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια.
Ο άνδρας που την απειλούσε, δεν την άφησε να δώσει την ακριβή διεύθυνση και έτσι οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνα για να εντοπίσουν το σπίτι. Όταν έφθασαν έξω από την κατοικία, στο κουδούνι ήταν γραμμένο ένα γυναικείο όνομα. Χτύπησαν το κουδούνι, αλλά δεν άνοιξε κανείς.
Οι αστυνομικοί μπήκαν στην πολυκατοικία και ανεβαίνοντας τις σκάλες, άκουσαν φωνές μέσα από το διαμέρισμα. Χτύπησαν την πόρτα και άκουσαν έναν αλλοδαπό άνδρα να τους ζητά να φύγουν, εξηγώντας ότι ο ίδιος δεν είχε άδεια παραμονής, ενώ δεν δίστασε να τους απειλήσει, φωνάζοντας «θα σας σκοτώσω όλους».
Έσπασαν την πόρτα και βρήκαν τον δράστη με το μαχαίρι στα χέρια
Οι αστυνομικοί συνέχισαν να χτυπούν επίμονα το κουδούνι της πόρτας, καθώς άκουγαν τις φωνές της γυναίκας και το κλάμα του ανήλικου παιδιού, ενώ παράλληλα ενημέρωναν τον δράστη πως αν δεν ανοίξει την πόρτα θα προβούν σε ενημέρωση του εισαγγελέα προκειμένου να μπουν μέσα.
Την ίδια στιγμή ζήτησαν ενισχύσεις, ενώ στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όταν για δεύτερη φορά άκουσαν τον σπαραγμό της γυναίκας, διέρρηξαν τελικά την πόρτα αντικρίζοντας τον δράστη να κρατά το μαχαίρι στα χέρια, με το οποίο είχε τραυματίσει νωρίτερα τη γυναίκα στον λαιμό.
Άμεσα από τους αστυνομικούς δόθηκαν εντολές στον δράστη να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί, ωστόσο εκείνος έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό.
Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Η γυναίκα που τραυματίστηκε -ευτυχώς ελαφρά- στον λαιμό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου διενεργείται προανάκριση.
«Στην υπηρεσία 14 χρόνια κάτι τέτοιο δεν έχω ξαναδεί» - Τι κατέθεσε αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη
Εκ των συμμετεχόντων στην επέμβαση που απέτρεψε τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, ήταν και ο αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Μπάμπης Χαβενετίδης.
Μιλώντας στο GRTimes, τόνισε τη σημασία της άμεσης συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών που βρίσκονται σε περιπολία στου δρόμους. «Δύο λεπτά αν αργούσαμε, θα είχε σκοτώσει τη γυναίκα και ο ίδιος θα είχε αυτοκτονήσει» τονίζει.
Ο αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ δεν παραλείπει να σταθεί στην αύξηση των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας, επισημαίνοντας ότι «μετά την καραντίνα, και παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, τα εν λόγω περιστατικά και ειδικότερα οι επιθέσεις και οι δολοφονίες εναντίον των γυναικών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα».
«Το σημερινό ωστόσο, είναι ένα περιστατικό που στα 14 χρόνια υπηρεσίας δεν το έχω ξανασυναντήσει» κατέληξε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι κοπέλες ήταν 13 και 14 χρονών αντίστοιχα
Έχασε τους ηγέτες της, όχι όμως και την επιρροή της
Τμήμα από το χέρι του Ντμίτρι Ντονσκόι μεταφέρεται στη γραμμή του μετώπου για «πνευματική ενίσχυση»
Τι είπε χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ενός προσωπικού δανείου
Κεντρικό σημείο της επιστολής είναι ο νομικός ορισμός
«Σίγουρα μετατοπίστηκε βίαια προς το παράθυρο, αλλά δεν βγήκε από αυτό», ισχυρίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής
Τι απέγιναν οι Έλληνες της Μαριούπολης μετά τη ρωσική εισβολή
Η ουκρανή βουλεύτρια μιλάει στην Athens Voice
Η Αλίνα Πολιακόβα, η Μιροσλάβα Ζαβάντσκα και ο Μιχάιλο Τκατς μιλούν από τα γραφεία της Ukrainska Pravda στο Κίεβο, λίγες ώρες μετά από μία ακόμη ρωσική επίθεση
28 ημέρες από το Τσερνιβτσί μέχρι το Κίεβο: η καθημερινότητα του πολέμου, οι άγρυπνες νύχτες και οι άνθρωποι που επιμένουν να συνεχίζουν
Η πολεμική ανταποκρίτρια της Kyiv Independent μιλά στην ATHENS VOICE λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από την πρώτη γραμμή
Σχέδιο της Κομισιόν για την ανάσχεση της οικονομικής ισχύος της Κίνας
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που αγαπά την Ελλάδα
Εξαγγελία-μαμούθ ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων εν μέσω οικονομικής πίεσης λόγω Ιράν
Γιατί ο τραγουδιστής τις τελευταίες ώρες δέχεται άγρια κριτική για το σχέδιο που φιγουράρει πάνω σε εισιτήρια συναυλιών του
Ο πρώτος Έξαρχος μετά από 300 χρόνια, που έμεινε στο Κίεβο από την πρώτη μέρα του πολέμου, μιλάει στην Athens Voice
Ο φωτορεπόρτερ που πηγαίνει εκεί όπου μόλις έπεσε ο πύραυλος μιλάει στην Athens Voice
Μια χώρα που μαθαίνει να ζει ανάμεσα στον πόλεμο, την εξάντληση και την επιμονή να συνεχίσει
Την αποκαλούσε σε συνομιλίες με άλλους άνδρες - πελάτες «νεκρό κρέας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.