Κοσμος

Επιταχύνεται η αποστολή εμβολίων από τη Moderna στην Ευρώπη

Μεγάλες ελλείψεις στη Γερμανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΕ: Συμφωνία με τη Moderna για επιτάχυνση αποστολής εμβολίων σε κράτη-μέλη που έχουν ανάγκη σε σύντομο διάστημα
Εμβολιασμός Moderna © EPA

Η Moderna συμφώνησε να προβλέψει την παράδοση 10 εκατομμυρίων δόσεων μέσα στον Δεκέμβριο για τη Γερμανία όπου παρατηρούνται ελλείψεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε σε συμφωνία με τη Moderna για την επιτάχυνση της παράδοσης του εμβολίου της στα κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν βραχυπρόθεσμη ανάγκη, ιδίως στη Γερμανία.

Η Moderna συμφώνησε να προβλέψει την παράδοση 10 εκατομμυρίων δόσεων μέσα στον Δεκέμβριο για τη Γερμανία. Αυτές οι δόσεις ισοδυναμούν με τον εμβολιασμό 20 εκατομμύρια πολιτών που λαμβάνουν αναμνηστική δόση – καθώς μόνο μισή δόση χρησιμοποιείται στην εν λόγω περίπτωση.

Επιπλέον, η Moderna θα παραδώσει 25 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του 2022, δηλαδή 50 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις.

Περαιτέρω επιτάχυνση των παραδόσεων από τη Moderna προετοιμάζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2022 προς όφελος επιπλέον κρατών μελών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξασφαλίσει αρκετές δόσεις εμβολίων για να εμβολιάσει και να χορηγήσει αναμνηστικές δόσεις σε όλους τους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Μέχρι σήμερα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις έχουν παραδοθεί στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η ταχεία αύξηση των λοιμώξεων λόγω της παραλλαγής Όμικρον και η ανάγκη να κλιμακωθεί ο εμβολιασμός, συμπεριλαμβανομένων της ενίσχυτικών δόσεων, η Επιτροπή συνεργάζεται με τους παρασκευαστές εμβολίων για να επιταχύνει περαιτέρω την παράδοση δόσεων εμβολίων στα κράτη μέλη που χρειάζονται πρόσθετες δόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.