Κοσμος

Ιταλία: Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 1,13 δισ. ευρώ στην Amazon

Για κατάχρηση θέσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Amazon
Amazon © Unsplash

Η ιταλική αρχή ανταγωνισμού ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επέβαλε πρόστιμο 1,13 δισ. ευρώ στην Amazon για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά.

Πρόστιμο ύψους 1,13 δισ. ευρώ στην Amazon επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές της Ιταλίας, για φερόμενη κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά.

Η ιταλική Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM) δήλωσε ότι έχει επίσης επιβάλει μέτρα συμπεριφοράς που θα παρακολουθούνται από διαχειριστή. Η συμπεριφορά της Amazon ήταν «ιδιαίτερα σοβαρή», ανέφερε η αρχή στη δήλωσή της.

«Η Amazon κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ιταλική αγορά που αφορούν τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης στις αγορές, την οποία χρησιμοποίησε για να ευνοήσει τη δική της υπηρεσία logistics -Fulfillment by Amazon (FBA)- και να χρησιμοποιηθεί από πωλητές που δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα Amazon.it εις βάρος των υπηρεσιών logistics που προσφέρονται από ανταγωνιστικές εταιρείες, καθώς και για να ενισχύσει τη δική της δεσπόζουσα θέση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η αντιμονοπωλιακή αρχή δήλωσε επίσης ότι θα επιβάλει στην Amazon διορθωτικά μέτρα, τα οποία και θα υπόκεινται σε έλεγχο από κάποια αρχή παρακολούθησης.

Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσης έρευνα για τις ίδιες πρακτικές, αλλά απέκλεισε την Ιταλία από το πεδίο της έρευνάς της, για να επιτρέψει στον αντιμονοπωλιακό επόπτη της χώρας να προχωρήσει τη δική του έρευνα. 

Στα τέλη Νοεμβρίου, η ιταλική αρχή είχε ήδη επιβάλει πρόστιμα στην Amazon και την Apple για συμπαιγνία σχετικά με την πώληση προϊόντων της Apple.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ