- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανακαλύφθηκε «δωμάτιο σκλάβων» στην Πομπηία - Πώς ζούσαν
Τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα ρίχνουν φως στις συνθήκες διαβίωσής τους
Ιταλία: Αρχαιολογική ανακάλυψη ρίχνει φως στη ζωή των σκλάβων στην Πομπηία – Ποιες οι συνθήκες διαβίωσής τους στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη.
Ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε δωμάτιο σε μια έπαυλη λίγο έξω από την Πομπηία, όπου περιλαμβάνονται αντικείμενα, τα οποία ρίχνουν φως στις συνθήκες διαβίωσης των σκλάβων στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη, που χάθηκε έπειτα από την έκρηξη του ηφαιστείου.
Το δωμάτιο, το οποίο έχει συντηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση, περιλαμβάνει τρία ξύλινα κρεβάτια και μια σειρά άλλων αντικειμένων, μεταξύ άλλων αμφορείς, κεραμικές κανάτες και ένα δοχείο νυχτός.
«Αυτή η νέα σημαντική ανακάλυψη εμπλουτίζει την κατανόησή μας για την καθημερινή ζωή των κατοίκων της αρχαίας Πομπηίας, ιδιαιτέρως για μια κοινωνική τάξη για την οποία λίγα είναι γνωστά», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Ντάριο Φραντσεσκίνι.
Βάσει του ρωμαϊκού νόμου, οι σκλάβοι θεωρούνται ιδιοκτησία και δεν τους αναγνωριζόταν νομική ατομικότητα.
Το «δωμάτιο των σκλάβων» βρίσκεται κοντά στην περιοχή που ανακαλύφθηκε νωρίτερα φέτος ένα τελετουργικό άρμα κοντά στους στάβλους μιας αρχαίας βίλας στη Τσίβιτα Τζουλιάνα, σε απόσταση 700 μέτρων βόρεια των τειχών της αρχαίας Πομπηίας.
Δύο από τα κρεβάτια ήταν μήκους 1,7 μέτρων, ενώ το τρίτο ήταν 1,4 μέτρων, στοιχεία που υποδεικνύουν πως το δωμάτιο ενδεχομένως χρησιμοποιείτο από μια μικρή οικογένεια σκλάβων, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού.
Το δωμάτιο, 16 τετραγωνικών μέτρων, με ένα μικρό παράθυρο ψηλά, χρησίμευε επίσης ως αποθηκευτικός χώρος, καθώς βρέθηκαν οκτώ αμφορείς τοποθετημένοι στις γωνίες του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπεράσπιση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινδύνου διαφυγής
H 84χρονη γυναίκα έχει πέσει θύμα απαγωγής
Ξεκαθάρισε ότι το αν θα πουλήσει στην Άγκυρα τα F-35 είναι δική του απόφαση
Η απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας περί οικογενειακής διαμάχης, πιέσεων και παρασκηνίων
Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της τα τελευταία 5 χρόνια
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
To πρώτο αεροπλάνο του είδους θα παραλειφθεί από την Ελλάδα το 2028
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μεταφερθεί στην Ελλάδα
Ένα βρέφος παρέμενε άταφο για δύο χρόνια - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Μαζική κινητοποίηση του rescEU - Περισσότερα εναέρια μέσα και εκατοντάδες πυροσβέστες
Από καταστροφή εκρηκτικών ή εκπαιδευτικές βολές εντός στρατοπέδου άρχισε η πυρκαγιά - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες
Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Space Needle δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν πού ακριβώς προσγειώθηκαν
Το δύσκολο ραντεβού
Με κολάρο για τουλάχιστον έξι εβδομάδες o Λιούμπισα Κάροβιτς
Άρον άρον απομακρύνθηκαν τουρίστες και κάτοικοι
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ERCC, παρατείνοντας για 24 ώρες την αποστολή των εναέριων μέσων
Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που εξετάζει η Ουάσιγκτον
Η μεγάλη φωτιά κοντά στο Μπορντό έχει σταθεροποιηθεί, αλλά δεν έχει οριοθετηθεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ιστορική διαδρομή από το Σύνταγμα του 1960 έως τη συμφωνημένη βάση των διαπραγματεύσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.