Κριστιάν Καρεμπέ: Ο προπάππους του σε κλουβί ζωολογικού κήπου
Σοκαριστικές αποκαλύψεις από το νυν στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός
Ο Γουίλι Καρεμπέ, προπάππους του Κριστιάν, είχε εκτεθεί σε ζωολογικό κήπο στη Γερμανία ως «κανίβαλος»
Πρώτη είδηση σε διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι σήμερα η αποκάλυψη που έκανε το τηλεοπτικό δίκτυο NDR σχετικά με τα απάνθρωπα βασανιστήρια που έλαβαν χώρα στον φημισμένο ζωολογικό κήπο του Αμβούργου, Χάγκενμπεκ, στον οποίο αντί για ζώα, κρατούνταν αιχμάλωτοι άνθρωποι. Στο ντοκιμαντέρ μιλάει και ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, του οποίου οι αποκαλύψεις είναι σοκαριστικές.
Ο Καρεμπέ πρώην ποδοσφαιριστής, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Γαλλίας και νυν Σύμβουλος Στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε για πρώτη φορά για την τραγική εμπειρία που είχε ο προπάππους του.
Ο Καρεμπέ αναφέρθηκε στα όσα έζησε στον ζωολογικό κήπο του Χάγκενμπεκ στο Αμβούργο, όπου τη δεκαετία του 1930 είχαν συμβεί αγριότητες. Ένας από τους ανθρώπους που ήταν φυλακισμένοι και εκτίθεντο σαν ζώα, ήταν και ο Γουίλι Καρεμπέ.
Αναφερόμενος στην ιστορία των προγόνων του δήλωσε πως ο προπάππους του, Γουίλι μαζί με κάποιους συμπατριώτες του, μεταφέρθηκαν από την Νέα Καληδονία στο Παρίσι το 1931 καθώς όπως τόνισε νόμιζαν ότι θα συναντήσουν επίσημους της κυβέρνησης. Όταν έφτασαν στην Γαλλία αγοράστηκαν από τον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας της χώρας και στη συνέχεια στον φημισμένο του Αμβούργου, εκεί όπου παρουσιάστηκαν ως «οι τελευταίοι κανίβαλοι των νοτίων θαλασσών».
Μάλιστα στο Χάγκενμπεκ εξαναγκάστηκαν να κάνουν παραστάσεις σαν ζώα. Αυτή η αποικιακή ανθρώπινη έκθεση ήταν τότε θέαμα για διασκέδαση και μάλιστα προσκλήθηκε και στη μεγάλη γιορτή του Μονάχου, το Oktoberfest.
«Ένιωθαν σαν σκλάβοι, ήταν δύσκολο γι’ αυτούς» λέει ο Σύμβουλος Στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Καρεμπέ έμαθε γι' αυτές τις ταπεινώσεις, που έπρεπε να υπομείνει ο προπάππος του μέσα από ένα μυθιστόρημα, που εκδόθηκε το 1998 με τίτλο "Cannibale" του συγγραφέα Didier Daeninckx καθώς μέχρι τότε δεν γνώριζε απολύτως τίποτα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.