Κοσμος

O Ντάγκλας Μάρεϊ εναντίον της Κάμαλα Χάρις

«Όποτε της θέτουν δύσκολα ερωτήματα, έχει αλλόκοτες αντιδράσεις. Χαχανίζει ή ξεστομίζει άσχετα πράγματα»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάμαλα Χάρις, Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Κάμαλα Χάρις © Anna Moneymaker/Getty Images

Ο Βρετανός συγγραφέας Ντάγκλας Μάρεϊ σχολιάζει την αντι-ισραηλινή στάση της Αμερικανίδας αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις

Πριν από λίγες εβδομάδες η Κάμαλα Χάρις έγνεψε καταφατικά όταν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο George Mason του Φαίρφαξ στην πολιτεία της Βιρτζίνια κατηγόρησε το Ισραήλ για την «εθνική γενοκτονία των Παλαιστινίων». Η φοιτήτρια πρόσθεσε ότι «οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις για την παλαιστινιακή υπόθεση έχουν φτάσει σε αστρονομικούς αριθμούς παντού στον κόσμο αλλά ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν το Ισραήλ προκειμένου να εκτοπίζει και να εξοντώνει ανθρώπους όπως συνέβη κάποτε στο αμερικανικό έδαφος με τους Ινδιάνους. Τα ποσά που διοχετεύονται στο Ισραήλ και στη Σαουδική Αραβία θα έπρεπε να δαπανώνται για τη λαϊκή στέγαση και την υγεία των Αμερικανών».

Η Κάμαλα Χάρις είπε ότι «χάρηκε» που η φοιτήτρια έθιξε αυτά τα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής κι ότι η αλήθεια πρέπει να ακούγεται στη δημοκρατία όπου η ομοιομορφία δεν είναι επιθυμητή. Τη στάση της Χάρις σχολίασε αργότερα το ρεπουμπλικανικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News και παρότι η αντιπρόεδρος δεν συμφώνησε ανοιχτά με τη φοιτήτρια, ακολούθησε διαμάχη στην οποία κλήθηκε να πάρει θέση ο Βρετανός νεο-συντηρητικός πολιτικός σχολιαστής Ντάγκλας Μάρεϊ. Ο Μάρεϊ εμφανίστηκε στην εκπομπή "Fox & Friends" όπου επέκρινε την αντιπρόεδρο για την ευμενή ουδετερότητά της στην εκδήλωση του πανεπιστημίου George Mason και είπε ότι «δεν είναι μεγάλο ατού» για την αμερικανική κυβέρνηση και για το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο φαίνεται ότι στερείται στελεχών. «Όποτε της θέτουν δύσκολα ερωτήματα, έχει αλλόκοτες αντιδράσεις» είπε ο Μάρεϊ. «Χαχανίζει ή ξεστομίζει άσχετα πράγματα. Το χειρότερο είναι ότι δεν κατανοεί τη θεσμική της λειτουργία κι ότι με τέτοιες αντιδράσεις μπορεί να δυσαρεστήσει τους συμμάχους των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να επανορθώσει τις ζημιές που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ και να ενισχύσει τις συμμαχίες που υπονόμευσε με την ακροσφαλή πολιτική του. Κι όμως η Κάμαλα Χάρις επικροτεί τα λόγια μιας αστοιχείωτης φοιτήτριας».

Στην τελευταία δημοσκόπηση των Times, το 42% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είχαν αρνητική γνώμη για τη Χάρις έναντι 51% που είχαν θετική (οι υπόλοιποι απάντησαν ότι δεν έχουν γνώμη). Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, η Κάμαλα Χάρις είναι ο υπ’ αριθμόν 1 στόχος της κακοποίησης στο ίντερνετ μεταξύ των μελών της κυβέρνησης Μπάιντεν, συσσωρεύοντας σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ