- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τραμπ: Σίγουρος ότι θα λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024
Απέναντι στον ΝτεΣάντις στις επόμενες προεδρικές εκλογές
Ο Τραμπ είναι σίγουρος ότι θα νικήσει τον ΝτεΣάντις σε ενδεχόμενη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων και από τους δύο, το 2024.
Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάστηκε σίγουρος πως σε περίπτωση που διεκδικήσει το χρίσμα του προέδρου από τους Ρεπουμπλικάνους το 2024, θα το κερδίσει με ευκολία.
Σε μία συνέντευξη στο Yahoo Finance, η οποία έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτεί σήμερα, ο Τραμπ δήλωσε πως πιστεύει ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι θα αποχωρήσουν», αν ο ίδιος εισέλθει στην προεκλογική εκστρατεία, συμπεριλαμβανομένου και του ΝτεΣάντις.
«Αν βρεθώ αντιμέτωπος μαζί του θα τον νικήσω, όπως θα νικήσω και οποιονδήποτε άλλο» είπε ο Τραμπ.
Ούτε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά ούτε και ο ΝτεΣάντις έχουν εισέλθει επίσημα στον προεκλογικό αγώνα, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει ευρύτερα γνωστό ότι ο Τραμπ επιδιώκει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και ο κυβερνήτης της Φλόριντα την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει την επανεκλογή του.
Στη συνέντευξη, ο Τραμπ εμφανίστηκε σίγουρος για την ικανότητά του να εξασφαλίσει την πρόκρισή του με ευκολία στην περίπτωση που θα είναι υποψήφιος, επικαλούμενος την υποστήριξη που έχει από τη βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά είπε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να δεσμευτεί ότι θα το πράξει.
«Αν θα κατέβω, νομίζω ότι θα πάω εξαιρετικά καλά» δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι στηρίζει τις προβλέψεις του τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και στον «ενθουσιασμό» των ψηφοφόρων.
Ο ΝτεΣάντις κέρδισε την προσοχή σε παναμερικανικό επίπεδο την προηγούμενη χρονιά, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της χαλαρής παρέμβασης του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μία πολιτική διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος μεταξύ του ΝτεΣάντις και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, θα μπορούσε να είναι μία δοκιμασία για την ικανότητα του Τραμπ να έχει επιρροή στους Ρεπουμπλικάνους, καθώς ο ίδιος και ο ΝτεΣάντις έχουν τις ίδιες απόψεις σε πολλά σημαντικά ζητήματα.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δεν συμπεριλαμβάνουν τον Τραμπ, δείχνουν τον ΝτεΣάντις να ηγείται των υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για το 2024. Μία δημοσκόπηση που έγινε τον Ιούλιο, η οποία συμπεριλάμβανε και τον Τραμπ ως επιλογή για τους ψηφοφόρους, τον έδειξε να συγκεντρώνει με ευκολία περίπου το 50% των ψήφων των Ρεπουμπλικάνων, με τον ΝτεΣάντις να ακολουθεί με 19%. Ωστόσο, η αξιοπιστία μιας δημοσκόπησης που απέχει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από τις εκλογές, είναι περιορισμένη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.