- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πρίγκιπας Κάρολος για φωτιές στην Ελλάδα: «Είναι εφιαλτικό»
Συγκλονισμένος ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου από τις πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια
Για τις φωτιές στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Κάρολος έστειλε επιστολή στην «Daily Mail», τονίζοντας ότι είναι συγκλονισμένος από τις πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια.
Τη βαθιά του θλίψη για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα εκφράζει ο πρίγκιπας Κάρολος. Με επιστολή του στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Κάρολος αναφέρεται σε Αττική και Εύβοια που «σαρώθηκαν» από φωτιές.
«Είναι εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί» τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Κάρολος στήριξε τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα με δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Πρίγκιπας Κάρολος - Η επιστολή του για τις φωτιές στην Ελλάδα
«Χάρη στους οικογενειακούς μου δεσμούς, πάντα ένιωθα μία ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Εκτός από τα συναρπαστικά τοπία, την ιστορία και την κουλτούρα της, ο πατέρας και ο παππούς μου γεννήθηκαν εκεί, γι' αυτό και συγκινήθηκα ιδιαίτερα όταν νωρίτερα μέσα στον χρόνο επισκέφθηκα τη χώρα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της» τονίζει αρχικά ο πρίγκιπας Κάρολος.
Και συνεχίζει: «Τώρα, πέντε μήνες αργότερα, είναι σπαρακτικό να βλέπω καταστροφικές φωτιές να "χτυπούν" την Ελλάδα, την Τουρκία, τώρα την Ιταλία, την ώρα που η Ευρώπη σημειώνει ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Είναι εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, καθώς χιλιόμετρα εκτάσεων δάσους και αγροτικής γης κατακάηκαν από τις "άγριες" πυρκαγιές, προκαλώντας τραγικές απώλειες ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών και βιοπορισμού τόσων πολλών ανθρώπων.
» Άκουσα αναφορές από Βρετανούς πυροσβέστες που έσπευσαν εκεί για βοήθεια, οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τέτοιες φωτιές. Μπορώ μόνο να φανταστώ ότι οι συνάδελφοί τους που μάχονται να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, θα έλεγαν το ίδιο».
«Τώρα βλέπουμε την Αϊτή να χτυπιέται από την τροπική καταιγίδα Grace, που ρημάζει ό,τι απέμεινε από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον σεισμό που στοίχισε τόσες πολλές ζωές. Οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι ολοένα πιο σοβαρές ξηρασίες που έχουν επηρεάσει την Αυστραλία το καθιστούν πολύ σαφές: Ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κρίση και, όπου κι αν βρίσκεστε, καμία χώρα δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο» συμπλήρωσε ο πρίγκιπας Κάρολος.
«Ένιωθα από καιρό ότι η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη για οποιαδήποτε χώρα να αντιμετωπίσει την περιβαλλοντική κρίση μόνη της. Οι Βρετανοί πυροσβέστες κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν στην Ελλάδα, αλλά όλοι πρέπει να αγωνιστούμε στην πρώτη γραμμή για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή στο σύνολό της» κατέληξε ο πρίγκιπας Κάρολος για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και την κλιματική αλλαγή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τον 6ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών
Η περίπτωση της Κρίστα Πάικ
Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν έδαφος σε «κόκκινες» Πολιτείες
Eίχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της 19χρονης το 1995
«Εξετάζουμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα»
Η δεύτερη αποτυχημένη εκτέλεση μέσα στο 2026
Αναφέρεται επίσης στη διακοπή της παροχής στέγης ως μέσο πειθούς
Ο ISS, που βρίσκεται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από τη Γη, φιλοξενεί σε μόνιμη βάση αστροναύτες εδώ και 25 χρόνια
Οι εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι στο iPhone του υπήρχε παιδική πορνογραφία
«Ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο Μανουέλ Μπομπάρ της «Ανυπότακτης Γαλλίας»
Το αυτοκίνητο του Λούκας Γκουρνά-Ντουάθ ανατράπηκε κοντά στο προπονητικό κέντρο
Έρευνες για τα κίνητρα και πιθανή εμπλοκή του Ιράν
Στην εταιρεία έχει επενδύσει και η ηθοποιός
Ωστόσο, θα παραμείνουν νόμιμοι σε άλλες 32 πολιτείες της Αμερικής
Η άγρια δολοφονία της Κολίν Σλέμερ, το παρασκήνιο και το τραυματικό παρελθόν που επικαλέστηκαν οι δικηγόροι της
Μέλη του προσωπικού συγκράτησαν τον σκηνοθέτη
Από τους 174 επιβαίνοντες, οι 166 ήταν Ισραηλινοί, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης
Θρησκευτική εκδήλωση στον χώρο όπου σκοτώθηκαν 378 άνθρωποι προκαλεί αντιδράσεις από οικογένειες θυμάτων
Μια αμφίρροπη εκλογική μάχη στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής
Η αναφορά στην αφοσίωση και οι επίμαχες αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.