- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ιταλία: Η αύξηση στα κρούσματα δεν φαίνεται στο Σύστημα Υγείας
Μειώνονται θάνατοι και εισαγωγές στα νοσοκομεία - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 61%, με τις νέες εισαγωγές και τους θανάτους όμως να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα.
Κατά 61% αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία, σύμφωνα με έρευνα του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe, ενώ οι εισαγωγές στο νοσοκομείο μειώθηκαν κατά 11,3% και οι θάνατοι κατά 35,8%. Σύμφωνα με τον Νίνο Καρταμπελότα, πρόεδρο του ιδρύματος Gimbe, η αύξηση των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο αριθμός των καθημερινών τεστ διάγνωσης του ιού παρουσιάζει διαρκή μείωση.
Σε ό,τι αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων, τις τελευταίες 7 ημέρες -σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα- οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19, μειώθηκαν κατά 16%.
Η έρευνα του ιδρύματος Gimbe προβλέπει επίσης ότι παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση των περιστατικών, η πίεση που αναμένεται να δεχτούν οι υποδομές του συστήματος υγείας, θα είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με τα δυο προηγούμενα κύματα της πανδημίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που ο εμβολιασμός για κορωνοϊό είναι υποχρεωτικός. Ειδικότερα, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό υγείας καλούνται να κάνουν το εμβόλιο για κορωνοϊό. Ήδη, εκατοντάδες Ιταλοί υγειονομικοί έχουν καταθέσει προσφυγή κατά του νομοθετικού διατάγματος.
Ανεμβολίαστοι για κορωνοϊό στην Ιταλία - Πόσοι είναι πάνω από 60 ετών
«Η αχίλλειος πτέρνα της Ιταλίας, βέβαια, συνεχίζει να αποτελείται από τα 4,77 εκατομμύρια πολιτών άνω των 60 ετών, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό τους κύκλο» σημειώνει το ίδρυμα Gimbe. Μάλιστα, 2,2 εκατομμύρια εξ αυτών δεν έχουν λάβει ούτε την πρώτη δόση από εμβόλια κατά του κορωνοϊού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.