- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει νόμιμο δικαίωμα να αμυνθεί
Τι συζήτησαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τη σύγκρουση Ισραήλ- Παλαιστινίων
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών στην οποία προχωρούν παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου χθες Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Λευκού Οίκου.
Ο Μπάιντεν «καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων με ρουκέτες» εναντίον «της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ» μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Μετέφερε την «απαρασάλευτη υποστήριξή του στην ασφάλεια του Ισραήλ και στο νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του, με προστασία των αμάχων».
Ακόμη, η αμερικανική προεδρία ανέφερε πως ο αρχηγός του κράτους παρότρυνε τον συνομιλητή του να αναζητήσει κάποιον «δρόμο προς την αποκατάσταση βιώσιμης ηρεμίας» και τον ενημέρωσε για τις επαφές της κυβέρνησής του με κυβερνήσεις στην περιφέρεια και παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μπάιντεν είπε πως «η προσδοκία και η ελπίδα» του είναι πως η στρατιωτική κλιμάκωση «θα τελειώσει σύντομα», επιμένοντας «όμως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του». Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν εξήγησε σε τι οφείλεται η αισιοδοξία του.
Στην άλλη πλευρά, οι υπηρεσίες του Νετανιάχου εξέδωσαν ανακοίνωση Τύπου στην οποία σημειώνεται πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα «συνεχίσουν να πλήττουν» θέσεις της Χαμάς και άλλων «τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στη Λωρίδα της Γάζας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί οι άνθρωποι στη Γαλλία ή στην Ελλάδα έχουν δίκιο και άδικο μαζί;
Πώς ο Φλάβιο Μπολσονάρου και ο Αλεξάντερ Βούσιτς, αμφότεροι αυθεντικοί εκπρόσωποι του κινήματος MAGA, απέτυχαν να εκλεγούν
Η ξεχωριστή πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της οικογενειακής επικοινωνίας στο τραπέζι
Το φοιτητικό κίνημα απέδειξε ότι η κοινωνική διαμαρτυρία μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να μετατραπεί σε οργανωμένη πολιτική διεκδίκηση. Άραγε, ποια θα είναι η συνέχεια;
Από την Ισπανία στα Τέμπη και από τη Λισαβόνα στην Αυστρία
Το αγροτικό τους παρασύρθηκε από ποτάμι
Τα αναπάντητα ερωτήματα μετά το δεύτερο διαδοχικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
H αγορά επέστρεψε στα προ του 1929 επίπεδα μόλις στο τέλος του 1954
Ο Φλάβιο Μπολσονάρου δημοσίευσε τρισέλιδη ανακοίνωση στην οποία αυτοχαρακτηρίστηκε «ηγέτης της Βραζιλίας»
Συνεχίζονται οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας
Η διαδρομή του Αμπντούλ ελ-Σαγιέντ που φωτίζει το στοίχημα της ανανέωσης των Δημοκρατικών
Το Επαναστατικό Δικαστήριο του Ιράν επέβαλε επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και περιορισμούς στα social media
Κάνει λόγω για νοθεία στις εκλογές της Βραζιλίας και πως η «εγκληματική οργάνωση» του Λούλα του έκλεψε τη νίκη
«Συνεχίστε με κανονική ταχύτητα» - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της El País
Οικογένειες αγωνιούν να μάθουν νέα για τους αγαπημένους τους
Φόρος 6% αναμένεται να επιβληθεί στις τράπεζες από τον Ιανουάριο του 2027
Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας
Στους 68 οι νεκροί, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Ρεκόρ εδρών για τα αραβικά κόμματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.