- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μετακίνηση το Πάσχα: Τι συνέβη στη Γερμανία
Πόσο κινήθηκαν οι Γερμανοί τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών
Οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν τη μετακίνηση το Πάσχα για να φύγουν από τις πόλεις, όχι όμως για πασχαλινές διακοπές σε μεγάλες αποστάσεις απο την κύρια κατοικία.
Οι πολίτες στη Γερμανία μετακινήθηκαν το φετινό Πάσχα περισσότερο από ό,τι στις περσινές πασχαλινές διακοπές. Αυτό προκύπτει από μια ειδική αξιολόγηση των δεδομένων κινητικότητας για τη μετακίνηση το Πάσχα από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία του Βισμπάντεν.
«Η κινητικότητα ήταν γενικώς υψηλότερη από τη Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα φέτος από ό,τι το Πάσχα 2020» σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Η φετινή κινητικότητα συγκρίθηκε με το Πάσχα του έτους πριν από την πανδημία κορωνοϊού, δηλαδή το 2019. Το φετινό Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών καταγράφηκαν μόνο 14% λιγότερες μετακινήσεις σε σχέση με το 2019, ενώ το Πάσχα του 2020 η κινητικότητα ήταν κατά 28% χαμηλότερη από το 2019. Παρόμοια στοιχεία προκύπτουν επίσης και για άλλες ημέρες των διακοπών του Πάσχα.
Τη φετινή Μεγάλη Παρασκευή, η κινητικότητα ήταν κατά 20% χαμηλότερη από ό,τι το 2019, ενώ το 2020 οι μετακινήσεις ήταν κατά 34% λιγότερες σε σχέση με το 2019. Τη φετινή Δευτέρα του Πάσχα, καταγράφηκε 33% χαμηλότερη κινητικότητα από ό,τι το 2019, ενώ το 2020 ήταν 43%.
Πάσχα: Αρκετή μετακίνηση των πολιτών στη Γερμανία - Όχι όμως σε μακρινές αποστάσεις
Εν τούτοις, από τα δεδομένα κινητικότητας κατανεμημένα ανά απόσταση ταξιδιού, προκύπτει επίσης ότι οι πολίτες στη Γερμανία απέφυγαν το φετινό Πάσχα τα μακρινά ταξίδια σε ποσοστό μεγαλύτερο του μέσου όρου.
Συνολικά, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν μόνο τα μισά ταξίδια πάνω από εκατό χιλιόμετρα σε σχέση με το Πάσχα του 2019. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, αυτό δείχνει ότι «πολλοί απέφυγαν να επισκεφθούν μέλη της οικογένειάς τους που έμεναν πιο μακριά και να κάνουν διακοπές σε μεγάλες αποστάσεις».
Οι στατιστικολόγοιγια χρησιμοποίησαν για την έρευνά τους ανώνυμα δεδομένα κινητών τηλεφώνων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.