- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κορωνοϊός: Ο νεότερος απολογισμός- Ο αριθμός θανάτων & κρουσμάτων
Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό νέων θανάτων στους τελευταίους απολογισμούς
Κορωνοϊός: Ποιος είναι ο νεότερος απολογισμός για την πανδημία - Το σύνολο των κρουσμάτων και των θανάτων, σύμφωνα με το AFP.
Ο νεότερος απολογισμός για την πανδημία του κορωνοϊού, δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/4) στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το AFP, η πανδημία προκάλεσε τουλάχιστον 2.853.908 θανάτους από τότε που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα διαπίστωσε την εμφάνιση της ασθένειας στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, ενώ περισσότερες από 131.213.930 είναι οι θετικές διαγνώσεις που έχουν επίσημα καταγραφεί.
Οι αριθμοί βασίζονται σε απολογισμούς που δημοσιεύουν καθημερινά οι υγειονομικές αρχές κάθε χώρας και δεν περιλαμβάνουν αναθεωρήσεις στοιχείων που επιφέρουν εκ των υστέρων οι στατιστικές αρχές, όπως στη Ρωσία, στην Ισπανία ή στη Βρετανία.
Κορωνοϊός: Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό νέων θανάτων στους τελευταίους απολογισμούς
Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, καταγράφηκαν 6.657 νέοι θάνατοι και 519.076 νέες θετικές διαγνώσεις σε όλο τον κόσμο. Οι χώρες που κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό νέων θανάτων στους τελευταίους απολογισμούς τους είναι η Βραζιλία με 1.240 νέους θανάτους, η Ινδία (478) και η Ρωσία (343).
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) είναι η χώρα που έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους και τις περισσότερες θετικές διαγνώσεις, με 555.001 θανάτους σε σύνολο 30.706.128 καταγεγραμμένων θετικών διαγνώσεων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς
Μετά τις ΗΠΑ, οι πιο πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία με 331.433 θανάτους και 12.984.956 θετικές διαγνώσεις, το Μεξικό με 204.147 θανάτους (2.250.458 θετικές διαγνώσεις), η Ινδία με 165.101 θανάτους (12.589.067 θετικές διαγνώσεις) και η Βρετανία με 126.836 θανάτους (4.359.388 θετικές διαγνώσεις).
Μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί πιο πολύ από την πανδημία της Covid-19, η Τσεχική Δημοκρατία είναι εκείνη που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς αναλογικά με τον πληθυσμό της, με 253 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους και ακολουθούν η Ουγγαρία (225), το Μαυροβούνιο (207), η Βοσνία (206) και το Βέλγιο (200).
Η Ευρώπη είχε καταγράψει μέχρι σήμερα στις 13:00 ώρα Ελλάδας 971.276 θανάτους σε σύνολο 44.806.515 θετικών διαγνώσεων, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική 797.518 θανάτους (25.275.870 θετικές διαγνώσεις), οι ΗΠΑ και ο Καναδάς 578.060 θανάτους (31.708.934 θετικές διαγνώσεις), η Ασία 276.480 θανάτους (18.441.664 θετικές διαγνώσεις), η Μέση Ανατολή 115.712 θανάτους (6.667.933 θετικές διαγνώσεις), η Αφρική 113.864 θανάτους (4.274.378 θετικές διαγνώσεις) και η Ωκεανία 998 θανάτους (38.636 θετικές διαγνώσεις).
Αφότου ξεκίνησε η πανδημία, ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι τεχνικές ιχνηλάτησης έχουν βελτιωθεί, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο αριθμός των μολύνσεων που δηλώνονται.
Σύμφωνα με το AFP, ο αριθμός των θετικών διαγνώσεων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του συνολικού αριθμού των μολύνσεων, με ένα σημαντικό μέρος των λιγότερο σοβαρών περιπτώσεων ή των ασυμπτωματικών να μην εντοπίζεται.
Ο απολογισμός αυτός πραγματοποιήθηκε με αφετηρία στοιχεία που συγκεντρώνουν τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου από τις αρμόδιες εθνικές αρχές και πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Λόγω των διορθώσεων που επιφέρουν οι αρχές ή καθυστερημένων δημοσιεύσεων των στοιχείων, οι αριθμοί αύξησης μέσα σε 24 ώρες μπορεί να μην ανταποκρίνονται ακριβώς σε εκείνους που είχαν δημοσιευθεί την προηγουμένη.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.