- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο - Τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.
Πάνω από 50.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε 50.659 νέα κρούσματα.
Συνολικά 5.109 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε μονάδες εντατικής θεραπείας, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 56 από χθες.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, είπε ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να φτάσει στο αποκορύφωμά του σε επτά έως δέκα ημέρες. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι άλλοι 308 άνθρωποι που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό.
Γαλλία - Kορωνοϊός: Σκληρό lockdown για ένα μήνα - Τα νέα μέτρα
Σε σκληρό lockdown μπαίνει από το Σάββατο και για τον επόμενο ένα μήνα η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε εχθές (31/3) σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.
«Θα χάσουμε τον έλεγχο αν δεν ενεργήσουμε τώρα», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος και ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων και των παιδικών σταθμών, που παρέμεναν ανοιχτά. Τα σχολεία θα κλείσουν για τρεις εβδομάδες, αντί για δύο που είναι κανονικά το διάστημα των εαρινών διακοπών. Η Γαλλία είχε κλείσει τα σχολεία για δύο μήνες κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, την περασμένη άνοιξη, όμως δεν έκανε το ίδιο και τον Νοέμβριο, επιβάλλοντας μόνο ορισμένους περιορισμούς στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.
«Είναι η καλύτερη λύση για να επιβραδύνουμε τον ιό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Μακρόν.
Από το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 μέχρι τις 2 Μαΐου, τα περιοριστικά μέτρα επεκτείνονται σε όλη τη Γαλλία, με την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα, υποχρεωτική τηλεργασία, κλείσιμο των καταστημάτων λιανεμπορίου και απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ των περιφερειών της χώρας.
Τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση, ενώ στις 26 Απριλίου επιστρέφουν σε δια ζώσης μαθήματα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά και στις 3 Μαΐου οι μεγαλύτερες τάξεις. Οι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα στα πανεπιστήμια μία ημέρα την εβδομάδα, όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπροστά στα προβλήματα που δημιουργεί η με το ζόρι συνύπαρξη, τα συστημικά μετριοπαθή κόμματα αντί για λύσεις προσφέρουν κηρύγματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η 47χρονη κόρη του βασιλιά νοσηλευόταν από το 2022 μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο
Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ, τον ναυτικό αποκλεισμό και το εμπλουτισμένο ουράνιο
Έρχονται ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή άμυνα
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Χωρίς τέλος οι επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές
Στην Ευρώπη μπορεί να πέσουν οι υπογραφές
Ανάλογη ιστορική αναζήτηση γίνεται και σε υποθέσεις που αφορούν την επιστολική ψήφο
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέας επιστημονικής έκθεσης
Ο χρόνος και ο τόπος της υπογραφής θα ανακοινωθούν σύντομα - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το περιστατικό καταγράφηκε από ελικόπτερο του Sky News
Παράλληλα, η δημοτική αρχή εντείνει τους περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Κλείδωσαν διάδρομοι και εκκενώθηκαν χώροι
Ο 62χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει οκτώ κακουργηματικές κατηγορίες
Η εκτροφή κοτόπουλων σε κατοικίες έχει γνωρίσει σημαντική άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια
Aντί να ενεργοποιήσει μηχανισμούς προστασίας, όπως υποστηρίζει
Διασώθηκε μόνο ένα μικρό χελωνάκι - Έρευνες των αρχών για τα αίτια της πυρκαγιάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.