Κοσμος

Έκρηξη - Νάσβιλ: Η στιγμή που εξερράγη το τροχόσπιτο (Νέο βίντεο)

Δραματικές εικόνες από την πρωτεύουσα του Τενεσί, όπως τις κατέγραψε κάμερα στη στολή αστυνομικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκρηξη στο Νάσβιλ: Το «παγιδευμένο» τροχόσπιτο, όπως το κατέγραψε κάμερα στη στολή αστυνομικού
Έκρηξη στο Νάσβιλ: Το «παγιδευμένο» τροχόσπιτο, όπως το κατέγραψε κάμερα στη στολή αστυνομικού © YouTube/8 News NOW Las Vegas

Εικόνες από κινηματογραφική ταινία στο Νάσβιλ των ΗΠΑ, με κάμερα στη στολή αστυνομικού να καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης και το «παγιδευμένο» τροχόσπιτο.

Δραματικές στιγμές από το Νάσβιλ λίγο πριν από την ισχυρή έκρηξη κατέγραψε κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή αστυνομικού.

Αστυνομικοί προσεγγίζουν με προσεκτικές κινήσεις το «παγιδευμένο» τροχόσπιτο, την ώρα που δεν σταματά να ακούγεται η μαγνητοφωνημένη γυναικεία φωνή που προειδοποιεί τον κόσμο να απομακρυνθεί.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την έκρηξη στο Νάσβιλ, οι αστυνομικοί περνούν μπροστά από το τροχόσπιτο. Λίγα λεπτά μετά ακολουθεί η τρομακτική έκρηξη. Το έδαφος σείεται και το ωστικό κύμα προκαλεί ζημιές σε αυτοκίνητα, σπίτια και επιχειρήσεις. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το κέντρο της πρωτεύουσας του Τενεσί θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Όπου και να κοιτάξει κάποιος, το μόνο που βλέπει είναι συντρίμμια και καταστροφή.

Συναγερμοί αυτοκινήτων δεν σταματούν να χτυπούν, ενώ ακούγονται σειρήνες από περιπολικά και ασθενοφόρα, την ώρα που από τον ασύρματο της αστυνομίας μεταδίδεται η εντολή να μεταβεί στο σημείο της έκρηξης άμεσα όλο το διαθέσιμο προσωπικό.

«Θυμίζει σκηνή βγαλμένη από ταινία» ακούγεται ένας αστυνομικός να λέει καθώς πλησιάζουν το παγιδευμένο με εκρηκτικά τροχόσπιτο, λίγα λεπτά πριν σημειωθεί η ισχυρή έκρηξη. Οι εικόνες είναι από την κάμερα που είχε στη στολή του ο αστυνομικός Μάικλ Σίπος.

Έκρηξη στο Νάσβιλ - 8 τραυματίες - Ποιος ήταν ο δράστης

Από την τρομακτική έκρηξη στο Νάσβιλ 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον δράστη, κάνοντας λόγο για «μοναχικό λύκο».

Ο άνθρωπος πίσω από τη βομβιστική επίθεση ήταν ο Άντονι Κουίν Γουόρνερ. Σκοτώθηκε όταν έγινε η έκρηξη στο Νάσβιλ, που «κονιορτοποίησε» το τροχόσπιτό του και προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον 40 επιχειρήσεις και δεκάδες σπίτια στην πόλη.

Ιατροδικαστές του FBI συνέκριναν ανθρώπινους ιστούς που εντοπίστηκαν στον τόπο της καταστροφής με δείγματα DNA που συλλέχθηκαν στο σπίτι του Άντονι Γουόρνερ στην κοντινή πόλη Άντιοκ και επαλήθευσαν ότι επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο.

Έκρηξη στο Νάσβιλ: Ο Άντονι Γουόρνερ, δράστης της βομβιστικής επίθεσης με το παγιδευμένο τροχόσπιτο
Έκρηξη στο Νάσβιλ: Ο Άντονι Γουόρνερ, δράστης της βομβιστικής επίθεσης @Twitter

Την ώρα που πυροδοτήθηκαν τα εκρηκτικά, ελάχιστοι πολίτες βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς αστυνομικοί είχαν «χτενίσει» δρόμους, σοκάκια και πλατείες, απομακρύνοντας τους περαστικούς.

Dramatic bodycam video shows Nashville officer's viewpoint of explosion

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ