- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο που προβλέπει οικονομική ενίσχυση εν μέσω της πανδημίας.
Στην υπογραφή του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. 'Οπως διευκρίνισε ο απερχόμενος πρόεδρος, θα στείλει πίσω στο Κογκρέσο «μια αναθεωρημένη έκδοση», όπου θα ζητά να αφαιρεθούν τα «σπάταλα πράγματα» από το νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει πακέτο οικονομικής ενίσχυσης ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπεγράφη από τον Τραμπ ενώ έκανε διακοπές στη Φλόριντα, ανέφερε η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.
Μετά από την υπογραφή, ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση: «Υπογράφω αυτό το νομοσχέδιο για να αποκαταστήσω τα επιδόματα ανεργίας, να σταματήσω τις εξώσεις, να προσφέρω βοήθεια για ενοικίαση, να επιστρέψω τους εργαζομένους στις αεροπορικές εταιρείες μας πίσω, να προσθέσω πολύ περισσότερα χρήματα για τη διανομή εμβολίων και πολλά άλλα».
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Τραμπ διαπραγματεύτηκε μια δέσμευση από το τη Γερουσία και το Σώμα των Αντιπροσώπων να εξετάσει την υποτιθέμενη εκλογική απάτη και να ξεκινήσει ψηφοφορία ώστε να αυξηθεί το επίδομα προς τον κάθε ενήλικο στα 2.000 δολάρια και να καταργήσει το Τμήμα 230, το οποίο έχει επικριθεί για τη διευκόλυνση της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης στο Διαδίκτυο. Ο Τραμπ είχε δηλώσει στις αρχές Δεκεμβρίου ότι το Τμήμα 230 είναι ένα μειονέκτημα, ένα δώρο – ασπίδα που προστατεύει τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες από τις ευθύνες τους προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ και αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια και την ακεραιότητα των εκλογών.
«Ομοίως, το Σώμα και η Γερουσία συμφώνησαν να επικεντρωθούν έντονα στην πολύ σημαντική απάτη των ψηφοφόρων που πραγματοποιήθηκε στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου», δήλωσε ο Τραμπ.
Προηγουμένως, ο πρόεδρος ανέφερε στη σελίδα του στο Twitter πως, κάποια «καλά νέα» έρχονταν σχετικά με το επίδομα που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την οικονομική ενίσχυση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί κατάφεραν τελικά να συμφωνήσουν για ένα σχέδιο ενίσχυσης από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατατέθηκε στον Τραμπ για την υπογραφή του. Η οικονομική ενίσχυση εν μέσω της πανδημίας, περιελάμβανε επίδομα ύψους 600 δολαρίων για τους Αμερικανούς που πληρούν τις προϋποθέσεις.
Ωστόσο, ο Τραμπ επέκρινε τις πληρωμές των 600 δολαρίων στο νομοσχέδιο ως «ντροπή», ζητώντας τους να αυξηθούν σε 2.000 δολάρια ανά άτομο ή 4.000 ανά οικογένεια. «Αυξήστε τις πληρωμές στους ανθρώπους, απαλλαγείτε από το «χοιρινό»», έγραψε ο Τραμπ στην ανάρτησή του.
Από την πλευρά της, ηΓερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με ένα νομοσχέδιο δαπανών ύψους 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για να διατηρήσει τη λειτουργία της κυβέρνησης το 2021. Ο Τραμπ ζήτησε αλλαγές, καλώντας τους νομοθέτες να αλλάξουν το νομοσχέδιο αφαιρώντας «άχρηστα και περιττά πράγματα». Ανησυχούσε ιδιαίτερα ότι τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια προς την Αίγυπτο και τον στρατό της, πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία.
Ο Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τον Τραμπ να υπογράψει το νομοσχέδιο, ενώ η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόσι συμμερίστηκε το αίτημα του προέδρου για 2.000 δολάρια εφάπαξ πληρωμές για κάθε Αμερικανό. Η λεγόμενη προοδευτική πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς και ανεξάρτητων δημοκρατικών σοσιαλιστών όπως ο Μπέρνι Σάντερς, υποστήριξαν επίσης την πρόταση του Τραμπ για επιταγές 2.000 δολαρίων. Ο Σάντερς, ταυτόχρονα, ζήτησε την άμεση υπογραφή του νομοσχεδίου.
Τέλος, η κατανομή δαπανών της κυβέρνησης χρειάστηκε την υπογραφή του προέδρου έως τις 29 Δεκεμβρίου για να συνεχίσει την εβδομαδιαία ασφάλιση ανεργίας για τους Αμερικανούς και για να προλάβει το κλείσιμο της κυβέρνησης, καθώς το πακέτο θα χρηματοδοτήσει επίσης κυβερνητικές υπηρεσίες έως τον Σεπτέμβριο του 2021.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τον 6ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών
Η περίπτωση της Κρίστα Πάικ
Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν έδαφος σε «κόκκινες» Πολιτείες
Eίχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της 19χρονης το 1995
«Εξετάζουμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα»
Η δεύτερη αποτυχημένη εκτέλεση μέσα στο 2026
Αναφέρεται επίσης στη διακοπή της παροχής στέγης ως μέσο πειθούς
Ο ISS, που βρίσκεται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από τη Γη, φιλοξενεί σε μόνιμη βάση αστροναύτες εδώ και 25 χρόνια
Οι εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι στο iPhone του υπήρχε παιδική πορνογραφία
«Ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο Μανουέλ Μπομπάρ της «Ανυπότακτης Γαλλίας»
Το αυτοκίνητο του Λούκας Γκουρνά-Ντουάθ ανατράπηκε κοντά στο προπονητικό κέντρο
Έρευνες για τα κίνητρα και πιθανή εμπλοκή του Ιράν
Στην εταιρεία έχει επενδύσει και η ηθοποιός
Ωστόσο, θα παραμείνουν νόμιμοι σε άλλες 32 πολιτείες της Αμερικής
Η άγρια δολοφονία της Κολίν Σλέμερ, το παρασκήνιο και το τραυματικό παρελθόν που επικαλέστηκαν οι δικηγόροι της
Μέλη του προσωπικού συγκράτησαν τον σκηνοθέτη
Από τους 174 επιβαίνοντες, οι 166 ήταν Ισραηλινοί, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης
Θρησκευτική εκδήλωση στον χώρο όπου σκοτώθηκαν 378 άνθρωποι προκαλεί αντιδράσεις από οικογένειες θυμάτων
Μια αμφίρροπη εκλογική μάχη στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής
Η αναφορά στην αφοσίωση και οι επίμαχες αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.