- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Σιγκαπουρη το Φόρουμ του Νταβός τον Μάιο του 2021
Τι οδήγησε τους διοργανωτές σε αυτήν την απόφαση
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση από τους διοργανωτές.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη τον Μάιο του 2021, αντί της Ελβετίας.
Αυτό ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 οι διοργανωτές του, επικαλούμενοι την υγειονομική κατάσταση, καθώς η η χώρα αυτή φαίνεται πως είναι «η καλύτερη περιοχή» για να εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Με την πανδημία Covid-19, οι διοργανωτές του φόρουμ, όπου συναντώνται συνήθως σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και της οικονομίας στο χιονοδρομικό θέρετρο του Νταβός, είχαν ήδη μεταθέσει την ημερομηνία, στις 13 έως 16 Μαΐου και όχι τον Ιανουάριο, ως είθισται, αλλά και τον τόπο διεξαγωγής του, στις όχθες της λίμνης Λουκέρνης.
Τελικά, αποφάσισαν να οργανώσουν το φόρουμ σε άλλη χώρα εκτός της Ελβετίας, για δεύτερη φορά μονάχα στην ιστορία του. Το 2002 το φόρουμ είχε διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη, ως ένδειξη αλληλεγγύης, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι προκλήσεις της ανάκαμψης μετά το οικονομικό σοκ που προκάλεσε η πανδημία, επισημαίνουν οι διοργανωτές της σε ένα δελτίο τύπου.
«Μια παγκόσμια σύνοδος υπευθύνων λήψης αποφάσεων είναι κρίσιμης σημασίας για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να ανακάμψουμε μαζί» δήλωσε ο Κλάους Σβαμπ, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Οι διοργανωτές της σημαντικής αυτής εκδήλωσης διαβεβαιώνουν ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα επιστρέψει στο Νταβός το 2022.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξετάζονται επιλογές όπως η ενίσχυση συνεργασίας με χώρες προέλευσης και η καταπολέμηση των διακινητών
Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο επηρεάζουν την εξέλιξη των εχθροπραξιών
Ο βασιλιάς παρότι βρισκόταν στον χώρο την ώρα του τραγικού περιστατικού, ενημερώθηκε αργότερα
Ποιος είναι ο στόχος του και τι τον ανησυχεί;
Γιατί οι αρχές αρνούνταν τόσα χρόνια την πρόσβαση σε ερευνητές
Η ατζέντα της συνάντησής του με τον Σι Τζινπίνγκ
Ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία, μετά τη νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο, περιέγραψε εικόνες καταστροφής και έκανε λόγο για «τρομοκρατία κατά αμάχων»
Γιατί το Κυπριακό δεν καθορίζει την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές της χώρας
Ήταν πλέον τυφλός, δεν άκουγε, φορούσε πάνες και περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κοιμισμένος
Kακοδικία για τρίτη φορά στη Νέα Υόρκη
Δίκη περί της πατρότητας της ιστορικής φωτογραφίας
Με βάση τα υπάρχοντα γεωλογικά μοντέλα, το νησί θα έπρεπε σταδιακά να έχει υποχωρήσει
Είχε παγιδευτεί επί 29 μέρες σε αβαθή νερά στη Βαλτική - Φαινόταν αποπροσανατολισμένη και άρρωστη
Αποκάλυψε ότι υποστήριζε τον πρόεδρο εδώ και χρόνια αλλά απέφευγε να το εκφράσει δημόσια
Τοξικότητα οξυγόνου το επικρατέστερο σενάριο για τον θάνατο των καταδυτών
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση
Η κινεζική πλευρά έκανε λόγο για νέο πλαίσιο «στρατηγικής σταθερότητας»
Συμφωνία 36 χωρών και ΕΕ για την εκδίκαση των εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία
Πώς η έρημος γίνεται η νέα παγκόσμια εμπορική αρτηρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.