- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Σιγκαπουρη το Φόρουμ του Νταβός τον Μάιο του 2021
Τι οδήγησε τους διοργανωτές σε αυτήν την απόφαση
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη τον Μάιο του 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση από τους διοργανωτές.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη τον Μάιο του 2021, αντί της Ελβετίας.
Αυτό ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 οι διοργανωτές του, επικαλούμενοι την υγειονομική κατάσταση, καθώς η η χώρα αυτή φαίνεται πως είναι «η καλύτερη περιοχή» για να εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Με την πανδημία Covid-19, οι διοργανωτές του φόρουμ, όπου συναντώνται συνήθως σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και της οικονομίας στο χιονοδρομικό θέρετρο του Νταβός, είχαν ήδη μεταθέσει την ημερομηνία, στις 13 έως 16 Μαΐου και όχι τον Ιανουάριο, ως είθισται, αλλά και τον τόπο διεξαγωγής του, στις όχθες της λίμνης Λουκέρνης.
Τελικά, αποφάσισαν να οργανώσουν το φόρουμ σε άλλη χώρα εκτός της Ελβετίας, για δεύτερη φορά μονάχα στην ιστορία του. Το 2002 το φόρουμ είχε διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη, ως ένδειξη αλληλεγγύης, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι προκλήσεις της ανάκαμψης μετά το οικονομικό σοκ που προκάλεσε η πανδημία, επισημαίνουν οι διοργανωτές της σε ένα δελτίο τύπου.
«Μια παγκόσμια σύνοδος υπευθύνων λήψης αποφάσεων είναι κρίσιμης σημασίας για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να ανακάμψουμε μαζί» δήλωσε ο Κλάους Σβαμπ, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Οι διοργανωτές της σημαντικής αυτής εκδήλωσης διαβεβαιώνουν ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα επιστρέψει στο Νταβός το 2022.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι συνήγοροί του επιδιώκουν την ακύρωση της διαδικασίας
Σοβαρό κενό ασφαλείας για την κυβέρνηση της χώρας
«Εμείς θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο, ο στρατός του Ιράν είναι εντελώς νικημένος», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Πρόκειται για ληστεία του βρετανικού κράτους πρόνοιας », δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος
Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, ο γιος του ο πρίγκιπας διάδοχος Χάακον, θα υπηρετεί ως αντιβασιλέας
Παρά τις διπλωματικές κινήσεις, υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες ως προς τη σειρά εφαρμογής των επόμενων βημάτων
Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα γρήγορη, με τον μέσο χρόνο αναμονής να μην ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα
Μέτρα ύψους 100 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές ότι ο στρατός δεν θα αποσυρθεί από τη Λωρίδα
Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα στο κόμμα να συμμετάσχει στις εκλογές
Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου ξεπέρασαν τα 161 χιλιόμετρα την ώρα στην περιοχή του Μάουνα Κέα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε ότι διέπραξε κάτι παράνομο
Η υπόσχεση που του έδωσε ο Τραμπ
Ιράν και Ομάν επεξεργάζονται έναν «ναυτιλιακό χάρτη»
«Σίγουρα θα πληρώσω πρόστιμο αν χρειαστεί, φυσικά»
Το άγαλμα βρίσκεται σε ένα απομονωμένο χωράφι, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας
Η βρετανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο
Πώς η σοσιαλίστρια βουλευτής από τη Νέα Υόρκη μπορεί να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για το 2028
Εντολή εκκένωσης συνοικίας του Μόνσαου - Προσωρινό καταφύγιο δημιουργήθηκε σε γειτονικό σχολείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.