- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Σνόουντεν: Κύριε Τραμπ, δώστε χάρη στον Τζούλιαν Ασάνζ
«Μόνο εσείς μπορείτε να σώσετε τη ζωή του»
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν πρόετρεψε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την Παρασκευή (04/12), να απονείμει χάρη στον ιδρυτή των WikiLeaks.
Τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προέτρεψε να απονείμει χάρη στον Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή των WikiLeaks, ο Έντουαρντ Σνόουντεν.
Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, ο Σνόουντεν ανέφερε:
«Κύριε Πρόεδρε, εάν παραχωρήσετε μόνο μία πράξη επιείκειας κατά τη διάρκεια της θητείας σας, παρακαλώ, ελευθερώστε τον Τζούλιαν Ασάνζ. Μόνο εσείς μπορείτε να σώσετε τη ζωή του».
Mr. President, if you grant only one act of clemency during your time in office, please: free Julian Assange. You alone can save his life. @realDonaldTrump
— Edward Snowden (@Snowden) December 3, 2020
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, ο Ασάνζ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 175 χρόνια φυλάκισης εάν εκδοθεί στις ΗΠΑ και καταδικαστεί για κατηγορίες περί παραβίασης του Νόμου Κατασκοπείας. Ο ιδρυτής των WikiLeaks κατηγορείται για αποκάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων και συνωμοσία για χάκινγκ κυβερνητικών υπολογιστών.
Οι ακροάσεις σχετικά με την πιθανή έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ άρχισαν τον Φεβρουάριο και είχαν προγραμματιστεί να συνεχιστούν τον Μάιο, αλλά αργότερα αναβλήθηκαν για τον Σεπτέμβριο.
Από την πλευρά της, η νομική του ομάδα ζήτησε επανειλημμένα να του χορηγηθεί εγγύηση, επικαλούμενη τον κίνδυνο μόλυνσης με τη νόσο COVID-19, καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.
Ο πρώην εργαζόμενος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν, κατέφυγε στο Χονγκ Κονγκ και ζήτησε άσυλο στη Μόσχα αφού κατηγορήθηκε για παραβίαση του Νόμου περί Κατασκοπείας, μέσω της έκδοσης διαβαθμισμένων εγγράφων σχετικά με παράνομα προγράμματα επιτήρησης των Αμερικανών. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα, ο Σνόουντεν ανακοίνωσε ότι αυτός και η σύζυγός του θα ζητήσουν σύντομα τη ρωσική υπηκοότητα.
Να θυμίσουμε πως ο Τραμπ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο απονομής χάριτος στον Ασάνζ, είχε απαντήσει πως «θα το εξέταζε πολύ προσεκτικά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, έπειτα από έξι χρόνια διαμονής στις ΗΠΑ
Η στεγαστική επισφάλεια των ηλικιωμένων που αναδεικνύεται σε νέα πρόκληση για τις ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής προστασίας
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.