Κοσμος

Κορωνοϊός: Έμπαιναν στην Ελλάδα από την Αλβανία με πλαστά τεστ

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη- Έρευνα για εμπλοκή αστυνομικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τελωνείο Κακαβιάς
Τελωνείο Κακαβιάς © EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Κορωνοϊός: Κύκλωμα παρείχε πλαστά τεστ κορωνοϊού σε πολίτες από την Αλβανία που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα- Συλλήψεις από τις αρχές

Κύκλωμα για την παροχή πλαστών τεστ κορωνοϊού «ξεσκεπάστηκε» στην Αλβανία. Τα μέλη του είχα πλαστογραφήσει υπογραφές γιατρών, αλλά και έντυπο διαγνωστικού κέντρου, προκειμένου πολίτες να εισέρχονται στην Ελλάδα με αρνητικά τεστ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, το οποίο και παρουσίασε ένα γνήσιο και ένα πλαστό τεστ για κορωνοϊό, το κύκλωμα φέρεται να κρύβεται στη Βόρεια Αλβανία, με τους δράστες να βγάζουν αρνητικούς, ακόμα και ασθενείς με Covid-19, γεγονός που φέρεται να επηρέασε την επιδημιολογική εικόνα της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

eggrafa.jpg

Πώς αποκαλύφθηκε η απάτη

Σύμφωνα πάντα με το Star, η αρχή για την αποκάλυψη του κυκλώματος έγινε πριν από δύο ημέρες, όταν μία 20χρονη Αλβανίδα πήγε να περάσει τα σύνορα με ένα από αυτά τα τεστ. Μόλις έγινε αντιληπτή τράπηκε σε φυγή, ενώ οι αστυνομικοί σύγκριναν τα δύο έγγραφα και αντιλήφθηκαν την απάτη. Ήδη έχουν συλληφθεί δύο Αλβανοί που είχαν μαζί τους πλαστό τεστ κορωνοϊού, ενώ οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετείχαν στην απάτη και αστυνομικοί. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ