Κοσμος

Νέα τουρκική Navtex για άσκηση με πυρά

Λίγο πριν τη λήξη της προηγούμενης Navtex

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκικό πολεμικό πλοίο
Τουρκικό πολεμικό πλοίο © EPA/RAMZI HAIDAR

Σε νέα επέκταση της Navtex για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προχώρησε το πρωί της Πέμπτης η Άγκυρα.

Νέα Navtex στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου η Τουρκία λίγο πριν ολοκληρωθεί η προηγούμενη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία θα πραγματοποιήσει άσκηση με πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο από 1 έως 2 Σεπτεμβρίου.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Γαλλία ενθαρρύνει επικίνδυνα Ελλάδα και Κύπρο

Επίθεση κατά της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με ανακοίνωση που εξέδωσε και αναφέρει πως η Γαλλία «ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο που είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Η προσγείωση των γαλλικών στρατιωτικών αεροσκαφών στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου με το πρόσχημα μιας άσκησης με την ελληνοκυπριακή διοίκηση, την Ιταλία και την Ελλάδα και η προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη με τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο που είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ενώ επισημαίνεται ότι οι ενέργειες της Γαλλίας θα έχουν ως αποτέλεσμα να κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση και υποστηρίζει ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι προσπαθούν να οδηγήσουν σε λύση.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ