Κοσμος

Βερολίνο: Στέλνει λάθος μήνυμα η επέκταση της τουρκικής NAVTEX

«Λυπούμαστε για αυτή την απόφαση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oruc Reis: Πλέει προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα
Το Oruc Reis © EPA/TURKISH DEFENCE MINISTER

Αιχμές κατά της Αγκυρας για τη χθεσινή επέκταση της Navtex εξαπέλυσε το Βερολίνο, μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Για την επέκταση της τουρκικής Navtex μίλησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας επισημαίνοντας πως πρόκειται για λανθασμένη κίνηση της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ σημείωσε πως «λυπούμαστε για την απόφαση επέκτασης των ερευνών της Τουρκίας, στέλνουν λάθος μήνυμα».

Ανακοίνωσε στη συνέχεια πως ο Xάικο Μαας, θα βρεθεί στις δύο χώρες την Τρίτη και θα αναλυθεί επισταμένα η διαμάχη Αθήνας και Άγκυρας για τα ενεργειακά ζητήματα.

Η τρέχουσα εβδομάδα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την πιθανότητα προόδου των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων, καθώς στο τέλος της θα πραγματοποιηθεί η άτυπη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., όπου Αθήνα και Λευκωσία θα πιέσουν για κυρώσεις αν η Aγκυρα συνεχίσει την αναθεωρητική στρατηγική της.

Την Τρίτη θα κριθεί αν θα γίνει η επόμενη συνάντηση των τριών (Γιαν Χέκερ, Ελένη Σουρανή, Ιμπρ. Καλίν), πιθανώς την Παρασκευή 28 Αυγούστου, ώστε να ανοίξουν οι προοπτικές για επανάληψη των διερευνητικών επαφών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ