- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελβετία-κορωνοϊός: Ένα βρέφος πέθανε από τη νόσο Covid-19. Άγνωστο αν το μωρό υπέφερε από κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας Covid-19, ένα βρέφος πέθανε από τη νόσο στην Ελβετία, αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό στο εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. «Ο θάνατος δεν αφορά έναν μαθητή, ένα βρέφος πέθανε» στο καντόνι Άαργκαου (βόρεια), δήλωσε ο Στέφαν Κούστερ, εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού Γραφείου Δημόσιας Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. «Τα παιδιά αρρωσταίνουν όχι και τόσο συχνά σε σχέση με τους ενήλικες, είναι λιγότερο μολυσματικά», όπως «μπορεί να υπάρχουν και τέτοια περιστατικά», εξήγησε.
Ο αξιωματούχος ανέφερε πως το μωρό νοσηλεύτηκε πριν από τον θάνατό του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ζυρίχης, όμως δεν διευκρίνισε εάν υπέφερε από κάποιο άλλο υποκείμενο νόσημα.
Στην Ελβετία, η νόσος Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.650 ανθρώπους από τότε που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα την 24η Φεβρουαρίου στο καντόνι Τιτσίνο, στα σύνορα με την Ιταλία. Περισσότεροι από 30.800 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί.
Τις τελευταίες 24 ώρες, η χώρα καταμέτρησε 32 νέα κρούσματα και 2 θανάτους, μεταξύ αυτών του βρέφους.
Όπως μεταδίδει το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS, δύο αδελφάκια, αγόρι και κορίτσι, προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό σε περιοχή δυτικά της Βασιλείας, στα σύνορα με τη Γαλλία, με συνέπεια περίπου 70 άνθρωποι (οικογένεια, συμμαθητές και εκπαιδευτικοί) να τεθούν σε καραντίνα έως την 5η Ιουνίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξετάζονται επιλογές όπως η ενίσχυση συνεργασίας με χώρες προέλευσης και η καταπολέμηση των διακινητών
Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο επηρεάζουν την εξέλιξη των εχθροπραξιών
Ο βασιλιάς παρότι βρισκόταν στον χώρο την ώρα του τραγικού περιστατικού, ενημερώθηκε αργότερα
Ποιος είναι ο στόχος του και τι τον ανησυχεί;
Γιατί οι αρχές αρνούνταν τόσα χρόνια την πρόσβαση σε ερευνητές
Η ατζέντα της συνάντησής του με τον Σι Τζινπίνγκ
Ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία, μετά τη νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο, περιέγραψε εικόνες καταστροφής και έκανε λόγο για «τρομοκρατία κατά αμάχων»
Γιατί το Κυπριακό δεν καθορίζει την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές της χώρας
Ήταν πλέον τυφλός, δεν άκουγε, φορούσε πάνες και περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κοιμισμένος
Kακοδικία για τρίτη φορά στη Νέα Υόρκη
Δίκη περί της πατρότητας της ιστορικής φωτογραφίας
Με βάση τα υπάρχοντα γεωλογικά μοντέλα, το νησί θα έπρεπε σταδιακά να έχει υποχωρήσει
Είχε παγιδευτεί επί 29 μέρες σε αβαθή νερά στη Βαλτική - Φαινόταν αποπροσανατολισμένη και άρρωστη
Αποκάλυψε ότι υποστήριζε τον πρόεδρο εδώ και χρόνια αλλά απέφευγε να το εκφράσει δημόσια
Τοξικότητα οξυγόνου το επικρατέστερο σενάριο για τον θάνατο των καταδυτών
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση
Η κινεζική πλευρά έκανε λόγο για νέο πλαίσιο «στρατηγικής σταθερότητας»
Συμφωνία 36 χωρών και ΕΕ για την εκδίκαση των εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία
Πώς η έρημος γίνεται η νέα παγκόσμια εμπορική αρτηρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.