Κοσμος

H Τουρκία κατέρριψε συριακό αεροσκάφος

Ισχυρίζεται πως παραβίασε τον εναέριο χώρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63950-128598.jpg

Αεροσκάφος των συριακών ενόπλων δυνάμεων καταρρίφθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις επειδή, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα παραβίασε τον εναέριο χώρο, κοντά σε συριακή περιοχή όπου μαίνονται συγκρούσεις με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Ωστόσο οι πρώτες αναφορές από τη συριακή πλευρά υποστηρίζουν πως καταρρίφθηκε ενώ επιχειρούσε εναντίον αντικαθεστωτικών μέσα στη συριακή επικράτεια. Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε κοντά στο συνοριακό πέρασμα του Κασάμπ, μεταξύ του τουρκικού Χατάι και της Λατάκειας.

«Ένα συριακό (μαχητικό) αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής ανέφερε από την αρχή ότι το αεροπλάνο δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Al Manar, μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από τουρκικό έδαφος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ