- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λίντα Τριπ: Πέθανε η γυναίκα που αποκάλυψε το σκάνδαλο Λεβίνσκι
Έπασχε από καρκίνο – Οι ηχογραφήσεις άνοιξαν τον δρόμο για την αποπομπή του Μπιλ Κλίντον
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η Λίντα Τριπ, η γυναίκα που αποκάλυψε την «ανάρμοστη σχέση» του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι.
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών η δημόσιος υπάλληλος και εργαζόμενη στο Πεντάγωνο, η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας την «ανάρμοστη σχέση» του Μπιλ Κλίντον με την ειδικευόμενη του Μόνικα Λεβίνσκι και τον έφερε ένα βήμα πριν από την αποπομπή του από την προεδρία των ΗΠΑ. Η Λίντα Τριπ έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας και η είδηση του θανάτου της ανακοινώθηκε από την οικογένειά της.
Οι «παράνομες» ηχογραφήσεις των συνομιλιών Κλίντον-Λεβίνσκι από τη Λίντα Τριπ οδήγησαν στην αποπομπή και δίκη του τότε προέδρου των ΗΠΑ ενώπιον της Γερουσίας. Η πρώην δημόσιος υπάλληλος και φίλη της Μόνικα Λεβίνσκι παρά τα 24 χρόνια διαφοράς μεταξύ τους, έμαθε ότι ο Μπιλ Κλίντον είχε σεξουαλική σχέση με μια νεότερη υπάλληλό του. Η Λίντα Τριπ ξεκίνησε να ηχογραφεί μυστικά όλες τις συνομιλίες του Κλίντον το 1997. Αυτές οι ηχογραφήσεις παραδόθηκαν στον ανεξάρτητο εισαγγελέα Κένεθ Σταρ και έτσι άνοιξε ο δρόμος για ευρεία έρευνα της διακυβέρνησης Κλίντον. Η Λίντα Τριπ ήταν αυτή που έκανε επίσης την αποκάλυψη για τον «λεκέ» στο φόρεμα της Μόνικα Λεβίνσκι, η λεπτομέρεια που ανάγκασε τον Μπιλ Κλίντον να ομολογήσει τη σχέση του με την νεαρή ειδικευόμενή του.
Το σεξουαλικό σκάνδαλο έφερε τον Μπιλ Κλίντον ενώπιον της Γερουσίας, η οποία τον αθώωσε για την κατηγορία της ψευδορκίας.
Η Λίντα Τριπ είχε δηλώσει ότι το κίνητρό της για την αποκάλυψη του σκανδάλου και για τις ηχογραφήσεις ήταν ο «πατριωτισμός». Οι επικριτές της την κατηγορούσαν για προδοσία απέναντι στη φίλη της Μόνικα Λεβίνσκι και επέμεναν ότι ο στόχος της ήταν να υπονομεύσει την προεδρία του Κλίντον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.