- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε επτά φορές άνδρα μέσα σε περιπολικό
Το θύμα ήταν 43 ετών - Δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του ένστολου
Αστυνομικός στο Μέριλαντ αντιμετωπίζει δίωξη για φόνο διότι πυροβόλησε άνδρα δεμένο με χειροπέδες, ακίνητο, στο κάθισμα του συνοδηγού του περιπολικού του.
Αστυνομικός στην πολιτεία Μέριλαντ κατηγορείται για φόνο καθώς πυροβόλησε επτά φορές έναν άνδρα καθισμένο στο κάθισμα του συνοδηγού περιπολικού με χειροπέδες περασμένες στους καρπούς του και τα χέρια του πισθάγκωνα.
Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του αστυνομικού ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Χανκ Σταουίνσκι χθες Τρίτη, πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από το συμβάν το βράδυ της Δευτέρας στο Τεμπλ Χιλς, προάστιο της Ουάσινγκτον.
«Συμπέρανα ότι αυτό που έγινε χθες βράδυ ήταν πως διαπράχθηκε έγκλημα», εξήγησε ο Σταουίνσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Δεν υπάρχουν περιστάσεις υπό τις οποίες να μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η έκβαση».
Ο Μάικλ Όουεν, υπαξιωματικός της αστυνομίας στην Κομητεία του Πρίγκιπα Γεωργίου, αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία της ανθρωποκτονίας δεύτερου βαθμού. Το θύμα ήταν ο Ουίλιαμ Γκριν, 43 ετών.
Το συμβάν εκτυλίχθηκε περί τις 19:20 όταν ο Όουεν και ο συνεργάτης του έσπευσαν έπειτα από ειδοποίηση για επικίνδυνο οδηγό που χτύπησε διάφορα αυτοκίνητα και φερόταν να οδηγεί υπό την επήρεια άγνωστης ουσίας.
Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και τον έβαλαν δεμένο στο κάθισμα του συνοδηγού του περιπολικού. Περίμεναν να αφιχθεί άλλος αστυνομικός για να εξετάσει τον Γκριν για το ενδεχόμενο να είχε πάρει ναρκωτικά όταν ο Όουεν τον πυροβόλησε.
Ο Σταουίνσκι ανακάλεσε προηγούμενες δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες ο Γκριν ενδέχεται να είχε πάρει PCP, ψυχοτρόπο ουσία που θεωρείται ότι πυροδοτεί βίαιη συμπεριφορά, και ότι υπήρξε πάλη μέσα στο περιπολικό πριν από τους πυροβολισμούς.
Τίποτε από τα δύο «δεν επαληθεύτηκε», εξήγησε.
Ο Όουεν, που υπηρετεί δέκα χρόνια, είχε εμπλακεί σε άλλο ένα συμβάν στο οποίο είχε κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου το 2011, ανέφερε ο Σταουίνσκι. Ο υπαξιωματικός έχει προφυλακιστεί. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν έχει δικηγόρο.
«Έχουμε πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Πρέπει να μάθουμε τι συνέβη στον Γουίλιαμ Γκριν», δήλωσε η Σάντρα Μάθις, μνηστή του θύματος, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 5. «Η ζωή του μετρούσε. Τον αγαπούσαν», πρόσθεσε.
Η οργάνωση υπεράσπισης των ατομικών ελευθεριών ACLU τόνισε ότι έχουν υπάρξει κι άλλα μοιραία τέτοια συμβάντα στην Κομητεία του Πρίγκιπα Γεωργίου, όπου στην πλειονότητά του ο πληθυσμός αποτελείται από Αφροαμερικανούς.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μπορεί να εξηγήσει γιατί ένας άνδρας δεμένος με χειροπέδες πυροβολήθηκε επανειλημμένα από αστυνομικό, πολύ περισσότερο μέσα σε περιπολικό», τόνισε το παράρτημα της οργάνωσης στο Μέριλαντ σε ανακοίνωσή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Ο Μερτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τη χειρότερη ήττα του CDU εδώ και δεκαετίες»
Διάγνωση με σπάνια πάθηση του αίματος - Συνεχίζει τη δουλειά παρά την εξάντληση
Επίθεση σε επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση της American Airlines - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
Παρέμβαση Φόλκερ Τουρκ στη Γενεύη - Ανησυχία για τις μαζικές απελάσεις της ICE
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.