- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έφθασαν στη Λιβύη οι πρώτοι Τούρκοι στρατιωτικοί
Πάτησαν το έδαφος της αφρικανικής χώρας - Πώς θα κινηθούν
Στη Λιβύη βρίσκονται οι πρώτοι Τούρκοι στρατιωτικοί, καθώς η Άγκυρα ετοιμάζεται να στείλει περισσότερους.
Η Τουρκία έχει στείλει 35 στρατιωτικούς στη Λιβύη για να στηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη, όμως δεν θα συμμετέχουν σε μάχες, ανέφερε την Τετάρτη τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Η Άγκυρα θα αναλάβει τον ρόλο συντονιστή. Οι στρατιώτες δεν θα συμμετέχουν σε μάχες» δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι Τούρκοι βουλευτές ενέκριναν την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη για να στηρίξουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σύμμαχο της Άγκυρας, απέναντι στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ. Ο Ερντογάν επεσήμανε την Κυριακή ότι η ανάπτυξη των Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη ξεκίνησε μετά την έγκριση του Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με την Hurriyet, 35 Τούρκοι στρατιώτες έχουν σταλεί μέχρι στιγμής στην εμπόλεμη χώρα.
«Οι στρατιώτες που θα σταλούν δεν θα λάβουν μέρος στις μάχες» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ άλλοι αξιωματούχοι της χώρας ανέφεραν επανειλημμένα ότι το προσωπικό που πηγαίνει στη Λιβύη θα «συμβουλεύει» και «θα εκπαιδεύει» τον στρατό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Ο στρατάρχης Χάφταρ έχει τη στήριξη μεταξύ άλλων της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που του προσφέρουν διπλωματική και στρατιωτική βοήθεια. Οι δύο αυτές χώρες είναι περιφερειακοί αντίπαλοι της Τουρκίας, η οποία είναι σύμμαχος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, όπως και του άλλου υποστηρικτή της, του Κατάρ.
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι «2.500 μισθοφόροι της ομάδας Wagner», μιας ρωσικής, ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, επίσης μάχονται στο πλευρό του Χάφταρ, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Κράτη της Ευρώπης αναπτύσσουν δικές τους πλατφόρμες επικοινωνίας – Ανησυχία για ασφάλεια και εξάρτηση
Παρά την κατάρρευση της ποινικής δίωξης – Ο ηθοποιός οδηγείται σε αστική διαδικασία
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Ποιες είναι οι τρεις πόλεις από τις οποίες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η διακίνηση υλικού παιδικής κακοποίησης, τα deepfakes και η άρνηση του Ολοκαυτώματος
Η ναυτική επιχείρηση της Ουάσιγκτον και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Τι ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Είχε μαζί της 55.000 πυροκροτητές βομβών
Κυριαρχία της «Προοδευτικής Βουλγαρίας» και νέα πολιτική κατεύθυνση στη χώρα
Θα μετατραπεί πρώτα σε σκόνη οξειδίου;
Η Ιρανή κοινωνιολόγος περιγράφει στην ATHENS VOICE ένα σύστημα που δεν λειτουργεί πλέον ως κράτος και μια κοινωνία στα όριά της
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.