Κοσμος

Καζακστάν: Έκλεψε βρέφος από μαιευτήριο με σκοπό να το πουλήσει 1.500 λίρες

Οι αγοραστές περίμεναν σε κοντινό καταφύγιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kazakstan.jpg
Καζακστάν - Αρπαγή βρέφους © video - daily mail

Μια γυναίκα από το Καζακστάν καταδικάστηκε για την αρπαγή βρέφους από μαιευτήριο στη νότια επαρχία Jambyl.

Μια γυναίκα από το Καζακστάν, που άρπαξε ένα νεογέννητο κοριτσάκι από το μαιευτήριο και το πούλησε περίπου 1.500 λίρες, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης.

Ο Asel Zhapanova, 22 ετών, κατάφερε να μπει στον θάλαμο νεογνών στο μαιευτήριο Taraz στη νότια επαρχία Jambyl του Καζακστάν, άρπαξε το βρέφος, το έβαλε σε μια τσάντα γυμναστηρίου και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το παιδί ήταν χωρίς επίβλεψη αφού η μητέρα του είχε πάει μέχρι την καντίνα της περιοχής για να φάει κάτι και ο φροντιστής έφυγε για να απαντήσει σε ένα τηλεφώνημα, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο. Όταν ο φροντιστής επέστρεψε, κατάλαβε ότι έλειπε το παιδί και κάλεσε την αστυνομία.

Η Zhapanova έφυγε από το νοσοκομείο μέσω της πόρτας υπηρεσίας χωρίς να την αντιληφθούν οι υπάλληλοι. Η κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει εικόνες της 22χρονης, η οποία φορώντας ένα ροζ φόρεμα, φεύγει βιαστικά από το νοσοκομείο ενώ μεταφέρει το παιδί σε μια τσάντα. Οι αξιωματικοί έλεγξαν αμέσως όλες τις κάμερες παρακολούθησης και εντόπισαν την 22χρονη η οποία μπήκε σε ένα καταφύγιο κοντά στο νοσοκομείο.

Ο αστυνομικός Zharaskan Akberdiev δήλωσε: «Το κορίτσι και το παιδί βρέθηκαν σε ένα κατάλυμα κοντά στο νοσοκομείο.Το κορίτσι ετοιμαζόταν να πουλήσει το παιδί για 1576 λίρες όταν συνελήφθη μαζί με τους υποψήφιους αγοραστές. Η κατάσταση του νεογέννητου ήταν καλή και η ζωή του δεν βρισκόταν σε κίνδυνο. Το βρέφος επέστρεψε στη μητέρα του, ενώ η  αστυνομία χρειάστηκε δύο ώρες για να επιλύσει την υπόθεση».

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ