- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Χοακίν Φίνιξ: Πρόσωπο της Χρονιάς από την PETA
O vegan Τζόκερ μας ρωτά: Είστε σίγουροι ότι δεν φοράτε δέρμα σκύλου από την Κίνα;
Ο Χοακίν Φίνιξ ανακηρύχθηκε Πρόσωπο του 2019 από την οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων PETA.
Ο Χοακίν Φίνιξ ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς 2019 από την PETA, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων.
Η PETA (Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων) αποφάσισε να τιμήσει τον πρωταγωνιστή της ταινίας «Joker» επειδή είναι vegan από την ηλικία των τριών ετών και για την εμφάνισή του σε διαφημιστικές πινακίδες της οργάνωσης «We Are All Animals» (Είμαστε όλοι ζώα), στην πλατεία Τάιμς στη Νέα Υόρκη και στη Λεωφόρο Σάνσετ στο Λος Άντζελες.
Με το βραβείο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Αντζέλικα Χιούστον και ο Πάπας Φραγκίσκος.
«Ο Χοακίν Φίνιξ δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να στρέψει τους προβολείς μακριά από τον εαυτό του και πάνω στα δεινά των ζώων και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα μίας πορείας vegan» δήλωσε η πρόεδρος της ΡΕΤΑ Ίνγκριντ Νιούκιρκ. «H PETA είναι περήφανη που ξεκινάει την περίοδο των βραβεύσεων, τιμώντας την αφοσίωσή του στο να δείχνει σε όλους ότι όταν πρόκειται για αίσθημα φόβου, πόνου και αγάπης, ένα ανθρώπινο ον δεν διαφέρει από μια κότα ή ένα χάμστερ» ανέφερε.
Η PETA αναγνώρισε επίσης τον Φίνιξ για τον ρόλο του ως εκτελεστικού παραγωγού στο ντοκιμαντέρ «The Animal People», που ακολουθεί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, οι οποίοι διώχθηκαν από ισχυρά συμφέροντα βιομηχανιών για τη διοργάνωση της εκστρατείας Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC) κατά της εταιρείας Huntingdon Life Sciences, για τα πειράματα που διεξήγε σε ζώα.
Ο Φίνιξ επίσης ήταν αφηγητής στο ντοκιμαντέρ του 2005 «Earthlings» για τα δικαιώματα των ζώων, και απένειμε στον σκηνοθέτη του Σον Μόνσον το πρώτο Ανθρωπιστικό Βραβείο Ρίβερ Φίνιξ στο γκαλά στην 35η επέτειο της PETA, το 2015.
Έχει συνεργαστεί με την οργάνωση για τις καμπάνιες κατά της χρήσης μαλλιού το 2016, κατά τη χρήσης δερμάτων από εξωτικά ζώα το 2015 και κατά της υπεραλίευσης το 2013.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.