- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η Amazon πωλούσε «χριστουγεννιάτικα στολίδια» με εικόνες του Άουσβιτς
«Ανησυχητικό και ασεβές» προς τη μνήμη των θυμάτων
Το Μουσείο του Άουσβιτς επικρίνει την Amazon για «χριστουγεννιάτικα στολίδια» με φωτογραφίες του στρατοπέδου συγκέντρωσης.
Το Μουσείο Άουσβιτς-Μπιρκενάου επέκρινε χθες Κυριακή τον αμερικανικό διαδικτυακό κολοσσό της λιανικής Amazon διότι διέθετε ως χθες προς πώληση χριστουγεννιάτικα στολίδια με φωτογραφίες του άλλοτε ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης.
«Το να πωλούνται “χριστουγεννιάτικα στολίδια” με εικόνες του Άουσβιτς δεν μοιάζει σωστό», σχολίασε το Μουσείο μέσω Twitter, μεταφορτώνοντας φωτογραφίες στολιδιών με φωτογραφίες που εικονίζουν συρματοπλέγματα και παραπήγματα στο στρατόπεδο. Προέτρεψε την Amazon να τα αφαιρέσει από τον κατάλογό της.
«Το Άουσβιτς σε ανοιχτήρια μπουκαλιών, αυτό είναι μάλλον ανησυχητικό και ασεβές» προς τη μνήμη των θυμάτων, τόνισε το Μουσείο στην ανάρτησή του στην αγγλική γλώσσα.
Σε ακόλουθη ανάρτησή του, το μουσείο ανέφερε πως η Amazon απέσυρε τις καταχωρήσεις των προϊόντων που υπέδειξε, προτού σε τρίτη ανάρτηση τονίσει πως εντόπισε κι άλλα.
Αναφερόταν μεταξύ άλλων σε ένα mousepad κι ένα κεραμικό «χριστουγεννιάτικο στολίδι» στο οποίο εικονίζεται βαγόνι τρένου που μετέφερε Εβραίους στους θαλάμους αερίων.
Η ναζιστική Γερμανία δημιούργησε το συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης αφού κατέλαβε την Πολωνία, στις αρχές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το Άουσβιτς, όπου εξοντώθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο Εβραίοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά από όλη την Ευρώπη, όπως και τουλάχιστον 100.000 μη Εβραίοι, έχει μετατραπεί σε σύμβολο του Ολοκαυτώματος.
Περίπου 232.000 παιδιά συμπεριλαμβάνονταν στα θύματα, κατά εκτιμήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.